SNEEUWSCOOTERTOCHT NAAR Svea

Specificaties

Tocht gaat door bij minimaal: 2 bestuurders

Deze tocht duurt: 8-10 uur (afhankelijk van de weersomstandigheden)

Periode: 11 feb- 28 feb

Afstand: 140 km

Prijs voor een bestuurder: € 365,- 

Prijs voor een passagier: € 182,- 

Welke dag: iedere dag

 

Boekingskosten: €7.50

 

Excursie nummer:

Inclusief:

  • Sneeuwscoorter, pak, helm, boots, handschoenen, balaclava en bril
  • Transfer vanaf het hotel en terug.
  • Warme lunch, warme drankjes en koekjes
  • Zoek en reddingsoperatie verzekering.
  • Een ervaren lokale gids. ( Spreekt Engels en Noors)

Denk je dat het Arctische gebied het domein is van sneeuw, ijs, ijsberen en gletsjerwanden? Dat klopt! Maar we willen je ook graag een andere kant laten zien van deze geweldige bestemming. Wij gaan een reis maken Naar Svea in de van Mijenfjord. Als u op Spitsbergen bent is een bezoek aan dit kleine nog werkende kolenmijndorp zeker een aanrader!

 

Svea is een Noors kolenmijndorp en is gelegen in een fantastische omgeving. Je zult de perfecte schoonheid ervaren van het poollandschap, dit in contrast met het industriële verleden van de regio. We noemen het verleden omdat het al lang niet meer zoveel industrieel is als in het verleden. Dit gebied staat bekend om zijn verscheidenheid aan fauna en dat komt omdat het zee ijs in dit gebied langer aanhoud dan in de buurt van Longyearbyen. De ring zeehond is een veel geziene bewoner van dit gebied. Dat is ook de reden dat hier steeds vaker ijsberen worden gespot.  De fjord zelf snijd bijna Spitsbergen in tweeën en trekt van west naar oost. Lijkt het jou leuk om dit bijzondere kolenmijndorp met zo'n 350 inwoners/arbeiders te bezoeken? Wij nodigen je graag uit!  

Moeilijkheidsgraad van deze excursie: 

 

Level 4. Geschikt voor degene die al eerder op een sneeuwscooter hebben gereden. (Lange dagtocht over gevarieerd terrein) Deze tocht is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

 

Rijbewijs

Auto of motor rijbewijs verplicht! Draag deze bij je op de dag van de excursie. Het wordt gecontroleerd. Bij het vergeten van je rijbewijs heb je geen recht op restitutie.

 

Alcohol

Het is strikt verboden om onder invloed van drank een sneeuwscooter te besturen. 

 

Bril/contactlenzen

We raden aan om op de dag van excursie contactlenzen te dragen. Vaak kun je als je een bril draagt geen skibril (goggles) meer op.  

 

Veiligheid:

Deze excursie staat onder leiding van een gids welke getraind is om gevaarlijke situaties te voorkomen. Mocht er om wat voor reden dan ook toch een gevaarlijke situatie plaatsvinden dan heeft de gids voorzorgsmaatregelen getroffen om goed op te kunnen treden.  We verwachten dat je de Engelse of Noorse taal machtig bent zodat je de gids kunt verstaan en jezelf verstaanbaar kunt maken. Luister altijd goed naar wat de gids zegt. Ga nooit op eigen gelegenheid op pad. Er is altijd een reden waarom een gids een bepaald pad kiest. 

 

Wat voor verzekering is inclusief:

Je bent verzekerd voor het opzetten van een zoekactie en reddingsoperatie.

 

Tip omtrent reisverzekering en zorgverzekering.

Let er op dat jullie een reisverzekering hebben die dekking biedt op Spitsbergen. Het komt voor dat Spitsbergen niet binnen de Europadekking valt en dat je dus de werelddekking aan dient te zetten om toch verzekerd te zijn. Let ook op of je verzekerd bent voor het besturen van een sneeuwscooter en of de andere activiteiten in je pakket zitten. Informeer ook bij je zorgverzekering. De medische zorg op Spitsbergen is erg duur. 

 

Zwerfafval

Op Spitsbergen wordt heel erg gelet op zwerfafval. Help ons mee om Spitsbergen schoon te houden. Laat je per ongeluk iets vallen, raap het op en gooi het in de afvalbak. 

 

Aansprakelijkheid

Wij, (Bjorn en Debra) of Ontdek Spitsbergen kunnen op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk of geestelijk letsel, materiele , immateriële of financiële schade die is voortgekomen uit een activiteit of een reis naar Spitsbergen. 

Vraag hier of deze tocht nog beschikbaar is

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

Address: Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Aangesloten bij

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.