SNEEUWSCOOTER TOCHT NAAR Colesbukta

Specificaties

Tocht gaat door bij minimaal: 2 bestuurders

Deze tocht duurt: +/-6 uur ( afhankelijk van de weersomstandigheden)

Periode: 1 maart t/m 16 mei

Afstand: 100 km

Prijs voor een bestuurder: € 246,- 

Prijs voor een passagier: € 185,- 

Welke dag: iedere dag

 

Boekingskosten: €7.50

 

Excursie nummer: 13.005

Inclusief:

  • Sneeuwscoorter, pak, helm, boots, handschoenen, balaclava en bril
  • Transfer vanaf het hotel en terug.
  • Warme lunch, warme drankjes en koekjes
  • Verzekering.
  • Een ervaren lokale gids. ( Spreekt Engels en Russisch)

 

Denk je dat het Arctische gebied het domein is van sneeuw, ijs, ijsberen en gletsjerwanden? Dat klopt! Maar we willen je ook graag een andere kant laten zien van deze geweldige bestemming. Wij gaan een reis maken die u meer verteld over de kracht van een persoon, zijn vriendelijkheid, vindingrijkheid en het vermogen om zich aan te passen aan de zwaarste omstandigheden.Wanneer u op Spitsbergen bent is een bezoek aan het verlaten dorp Kolesbuhta zeker een aanrader!

 

Dergelijke plaatsen worden vaak ghost towns genoemd. Sporen van de Sovjetgeschiedenis in de vorm van vervallen gebouwen, mysterieuze sfeer en op de achtergrond zijn onvoorstelbare arctische landschappen.

 

Kolesbuhta is een kleine haven. In de periode van 1931-1961 toen de kolenmijnen hier nog actief waren werden ongeveer 2 miljoen ton kolen verzonden door  "Arktikugol".  Steenkool werd per spoor afgeleverd van de naburige Grumant . Dit spoor is in de loop van de jaren vergaan, maar u kunt de resterende onderdelen van het spoor nog zien met een spoorbreedte van 90cm die typisch is voor de Sovjet-Unie. De lengte van de spoorweg van Grumant naar Kolesbahtu was 8 km. De weg ging onder een houten behuizing, waardoor het mogelijk was om kolen te leveren in elk weer type. Houten structuren zijn nog steeds in goede staat, dankzij het klimaat en de lucht, waarin bacteriën praktisch niet aanwezig zijn.

 

In Kolesbuhta nemen wij een kijkje bij het huis van de Russische Arctische ontdekkingsreiziger Rusanov. Zijn werkkamer is omgetoverd tot een klein museum. Daarna zullen wij aan de lunch beginnen en kunt u even ontspannen bij een heerlijk haardvuur.  De route die we afleggen is werkelijk adembenemend. Deze bijzondere reis zal je nooit meer vergeten en een plekje in jouw hart veroveren.

 

 

 

Foto's

Hier kunt u deze trip reserveren.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.