SNEEUWSCOOTER TOCHT NAAR Isfjord Radio

Specificaties

Tocht gaat door bij minimaal: 2 bestuurders

Deze tocht duurt: 10 uur

Periode:  1 februari t/m 28 februari

Afstand: 240km

Prijs voor een bestuurder: € 445,- 

Prijs voor een passagier: € 229,-

Welke dag: iedere dag

Boekingskosten: € 7.50

 

Excursie nummer: 18.004

 

Inclusief:

  • Sneeuwscoorter, pak, helm, boots, handschoenen, balaclava en bril
  • Transfer vanaf het hotel en terug.
  • Warme lunch, warme drankjes en koekjes
  • Een ervaren lokale gids. ( Spreekt Engels en Noors)

Ga met ons mee naar Isfjord Radio. vandaag rijden we met de sneeuwscooter door de witte vlaktes op weg naar het meest westelijk gelegen punt van Spitsbergen. Isfjord Radio was in het verleden het belangrijkste relaisstation voor signalen tussen Svalbard en het vasteland, maar werd uiteindelijk omgevormd tot een verrassend modern en stijlvol hotel met voorzieningen die je niet zou verwachten zo ver van de bewoonde wereld vandaan. Sommige van de beste chef-koks op het archipel bemannen de keuken.  We serveren een overheerlijk diner met koffie en dessert om ons op te warmen voordat we teruggaan naar de basis in Longyearbyen.

 

Onze route voor deze dagexcursie brengt ons door fantastische arctische landschappen, door de enorme dalen langs de berghellingen, de sneeuw bedekte gletsjers en als de omstandigheden het toestaan, zelfs over de bevroren zee. We passeren ook de Russische nederzetting Barentsburg. Hier kunnen we wat tijd doorbrengen om ook deze bijzondere bestemming te verkennen. Barentsburg heeft veel interessante bezienswaardigheden. Onze vriendelijke en professionele gidsen hebben alles in huis  om dit tot een onvergetelijke ervaring te maken. Wij raden iedereen aan om een eigen sneeuwscooter te besturen aangezien dit veel eenvoudiger is dan met een passagier te rijden.

 

Deze reis hangt af van weer- en sneeuwcondities, evenals het minimale aantal deelnemers.

 

 

Je zal in de ochtend bij je accommodatie worden opgehaald waarna we naar het kantoor zullen gaan. Hier krijg je uitleg over wat je wel en vooral niet moet doen als je een sneeuwscooter bestuurd. Na de uitleg zullen we iedereen voorzien van een warm sneeuwscooter pak, helm, balaclava, wanten, boots en goggles. Als iedereen zijn pak aan heeft zullen we naar buiten gaan en volgt er een laatste praktische uitleg.  Als dit alles achter de rug is zullen we vertrekken. Onderweg zullen we een aantal keer stoppen om van het uitzicht te genieten en om de passagiers de kans te geven om te wisselen met de bestuurders.

 

 

Moeilijkheidsgraad van deze excursie:

 

Level 4. Geschikt voor degene die al eerder op een sneeuwscooter hebben gereden. (Lange dagtocht over gevarieerd terrein) Deze tocht is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

 

Rijbewijs

Auto of motor rijbewijs verplicht! Draag deze bij je op de dag van de excursie. Het wordt gecontroleerd. Bij het vergeten van je rijbewijs heb je geen recht op restitutie.

 

Alcohol

Het is strikt verboden om onder invloed van drank een sneeuwscooter te besturen. 

 

Bril/contactlenzen

We raden aan om op de dag van excursie contactlenzen te dragen. Vaak kun je als je een bril draagt geen skibril (goggles) meer op.  

 

Veiligheid:

Deze excursie staat onder leiding van een gids welke getraind is om gevaarlijke situaties te voorkomen. Mocht er om wat voor reden dan ook toch een gevaarlijke situatie plaatsvinden dan heeft de gids voorzorgsmaatregelen getroffen om goed op te kunnen treden.  We verwachten dat je de Engelse of Noorse taal machtig bent zodat je de gids kunt verstaan en jezelf verstaanbaar kunt maken. Luister altijd goed naar wat de gids zegt. Ga nooit op eigen gelegenheid op pad. Er is altijd een reden waarom een gids een bepaald pad kiest. 

 

Wat voor verzekering is inclusief:

Je bent verzekerd voor het opzetten van een zoekactie en reddingsoperatie.

 

Tip omtrent reisverzekering en zorgverzekering.

Let er op dat jullie een reisverzekering hebben die dekking biedt op Spitsbergen. Het komt voor dat Spitsbergen niet binnen de Europadekking valt en dat je dus de werelddekking aan dient te zetten om toch verzekerd te zijn. Let ook op of je verzekerd bent voor het besturen van een sneeuwscooter en of de andere activiteiten in je pakket zitten. Informeer ook bij je zorgverzekering. De medische zorg op Spitsbergen is erg duur. 

 

Zwerfafval

Op Spitsbergen wordt heel erg gelet op zwerfafval. Help ons mee om Spitsbergen schoon te houden. Laat je per ongeluk iets vallen, raap het op en gooi het in de afvalbak. 

 

Aansprakelijkheid

Wij, (Bjorn en Debra) of Ontdek Spitsbergen kunnen op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk of geestelijk letsel, materiele , immateriële of financiële schade die is voortgekomen uit een activiteit of een reis naar Spitsbergen. 

Vraag hier of deze tocht nog beschikbaar is.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

Address: Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Aangesloten bij

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.