Sneeuwscooter tocht Naar Pyramiden

Specificaties

Tocht gaat door bij minimaal: 2 bestuurders

Deze tocht duurt: 10-12 uur

Periode: 25 maart t/m 16 mei

Afstand: 260 km

Prijs voor een bestuurder: € 480,-

Prijs voor een passagier: € 353,- 

Welke dag: iedere dag

Boekingskosten: €7.50

 

Excursie nummer: 13.006

 

Inclusief:

  • Sneeuwscoorter, pak, helm, boots, handschoenen, balaclava en bril
  • Transfer vanaf het hotel en terug.
  • Warme lunch, warme drankjes en koekjes
  • Verzekering.
  • Een ervaren lokale gids. ( Spreekt Engels en Russisch)

Kijk niet raar op als je plotseling kippenvel krijgt wanneer je over de paden van Pyramiden wandelt. Hier is iets mysterieus aan de hand. Het lijkt erop of iedereen in dit dorp verstoppertje speelt. Elke stap die je verder zet heb je het idee dat je bekeken wordt. Terwijl je heel goed weet dat dat niet het geval is. Je loopt langs de sportschool waar de halters er nog bij liggen alsof ze vanavond weer gebruikt gaan worden. In de eetzaal staan nog half gedekte tafels.  Pyramiden had ongeveer 25 jaar geleden nog zo'n 1000 inwoners. April 2017 had Pyramiden nog maar 8 inwoners. Er is een nederzetting aan de kust van de twee baaien genaamd: Mimer en Petunia. Majestueus stijgen deze twee toppen de hemel in waardoor het lijkt op een piramide. Vandaar de naam van het dorp. Tegenover het dorp, ongeveer 25 kilometer hemelsbreed zie je een enorme gletsjer genaamd Nordenskiold. Dit is volgens vele de mooiste van Spitsbergen. In 1911 werd onder leiding van een Zweedse ondernemer de bouw van de kolenmijn in Pyramiden gestart. Later ging de mijn van hand tot hand over en werd uiteindelijk onderdeel van het Russische bedrijf Arktikugol. Sinds 1946 groeide de mijnbouwgemeenschap snel. Het gebied, de bevolking en het geloof in het communistische paradijs groeide actief. Maar aan het einde van 1997 werd door de kolenmijn crises besloten de kolenmijn te sluiten. Het dorp was helemaal verlaten, maar de situatie is door de lage temperatuur verrassend bewaard gebleven.

 

In de meeste gevallen lukt het om op één dag heen en terug te rijden. In sommige gevallen kunnen we niet terug vanwege de extreme weersomstandigheden.

In dat geval zullen we de nacht doorbrengen in Pyramiden en de volgende dag weer terug rijden richting Longyearbyen. Neem dus wat hoognodige spulletjes mee in geval we niet terug kunnen komen.

 

Je zal in de ochtend bij je accommodatie worden opgehaald waarna we naar het kantoor zullen gaan. Hier krijg je uitleg over wat je wel en vooral niet moet doen als je een sneeuwscooter bestuurd. Na de uitleg zullen we iedereen voorzien van een warm sneeuwscooter pak, helm, balaclava, wanten, boots en goggles. Als iedereen zijn pak aan heeft zullen we naar buiten gaan en volgt er een laatste praktische uitleg.  Als dit alles achter de rug is zullen we vertrekken. Onderweg zullen we een aantal keer stoppen om van het uitzicht te genieten en om de passagiers de kans te geven om te wisselen met de bestuurders. In de middag zullen we een mooie plek uitzoeken om te lunchen. 

 

 

Foto's

Hier kunt u deze trip reserveren.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.