Sneeuwscooter tocht Naar Pyramiden

Specificaties

Tocht gaat door bij minimaal: 2 bestuurders

Deze tocht duurt: 10-12 uur

Periode: 25 maart t/m 16 mei

Afstand: 260 km

Prijs voor een bestuurder: € 480,-

Prijs voor een passagier: € 353,- 

Welke dag: Woensdag en vrijdag

Boekingskosten: €7.50

 

Excursie nummer: 13.006

 

Inclusief:

  • Sneeuwscoorter, pak, helm, boots, handschoenen, balaclava en bril
  • Transfer vanaf het hotel en terug.
  • Warme lunch, warme drankjes en koekjes
  • Een ervaren lokale gids. ( Spreekt Engels en Noors)

Kijk niet raar op als je plotseling kippenvel krijgt wanneer je over de paden van Pyramiden wandelt. Hier is iets mysterieus aan de hand. Het lijkt erop of iedereen in dit dorp verstoppertje speelt. Elke stap die je verder zet heb je het idee dat je bekeken wordt. Terwijl je heel goed weet dat dat niet het geval is. Je loopt langs de sportschool waar de halters er nog bij liggen alsof ze vanavond weer gebruikt gaan worden. In de eetzaal staan nog half gedekte tafels.  Pyramiden had ongeveer 25 jaar geleden nog zo'n 1000 inwoners. April 2017 had Pyramiden nog maar 8 inwoners. Er is een nederzetting aan de kust van de twee baaien genaamd: Mimer en Petunia. Majestueus stijgen deze twee toppen de hemel in waardoor het lijkt op een piramide. Vandaar de naam van het dorp. Tegenover het dorp, ongeveer 25 kilometer hemelsbreed zie je een enorme gletsjer genaamd Nordenskiold. Dit is volgens vele de mooiste van Spitsbergen. In 1911 werd onder leiding van een Zweedse ondernemer de bouw van de kolenmijn in Pyramiden gestart. Later ging de mijn van hand tot hand over en werd uiteindelijk onderdeel van het Russische bedrijf Arktikugol. Sinds 1946 groeide de mijnbouwgemeenschap snel. Het gebied, de bevolking en het geloof in het communistische paradijs groeide actief. Maar aan het einde van 1997 werd door de kolenmijn crises besloten de kolenmijn te sluiten. Het dorp was helemaal verlaten, maar de situatie is door de lage temperatuur verrassend bewaard gebleven.

 

 

 

Je zal in de ochtend bij je accommodatie worden opgehaald waarna we naar het kantoor zullen gaan. Hier krijg je uitleg over wat je wel en vooral niet moet doen als je een sneeuwscooter bestuurd. Na de uitleg zullen we iedereen voorzien van een warm sneeuwscooter pak, helm, balaclava, wanten, boots en goggles. Als iedereen zijn pak aan heeft zullen we naar buiten gaan en volgt er een laatste praktische uitleg.  Als dit alles achter de rug is zullen we vertrekken. Onderweg zullen we een aantal keer stoppen om van het uitzicht te genieten en om de passagiers de kans te geven om te wisselen met de bestuurders. In de middag zullen we een mooie plek uitzoeken om te lunchen. 

 

 

Moeilijkheidsgraad van deze excursie:

 

Level 5. Deze tocht vereist deelnemers met sneeuwscooter ervaring  (Zeer lange dagtocht over gevarieerd terrein) Deze tocht is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

 

Rijbewijs

Auto of motor rijbewijs verplicht! Draag deze bij je op de dag van de excursie. Het wordt gecontroleerd. Bij het vergeten van je rijbewijs heb je geen recht op restitutie.

 

Alcohol

Het is strikt verboden om onder invloed van drank een sneeuwscooter te besturen. 

 

Bril/contactlenzen

We raden aan om op de dag van excursie contactlenzen te dragen. Vaak kun je als je een bril draagt geen skibril (goggles) meer op.  

 

Veiligheid:

Deze excursie staat onder leiding van een gids welke getraind is om gevaarlijke situaties te voorkomen. Mocht er om wat voor reden dan ook toch een gevaarlijke situatie plaatsvinden dan heeft de gids voorzorgsmaatregelen getroffen om goed op te kunnen treden.  We verwachten dat je de Engelse of Noorse taal machtig bent zodat je de gids kunt verstaan en jezelf verstaanbaar kunt maken. Luister altijd goed naar wat de gids zegt. Ga nooit op eigen gelegenheid op pad. Er is altijd een reden waarom een gids een bepaald pad kiest. 

 

Wat voor verzekering is inclusief:

Je bent verzekerd voor het opzetten van een zoekactie en reddingsoperatie.

 

Tip omtrent reisverzekering en zorgverzekering.

Let er op dat jullie een reisverzekering hebben die dekking biedt op Spitsbergen. Het komt voor dat Spitsbergen niet binnen de Europadekking valt en dat je dus de werelddekking aan dient te zetten om toch verzekerd te zijn. Let ook op of je verzekerd bent voor het besturen van een sneeuwscooter en of de andere activiteiten in je pakket zitten. Informeer ook bij je zorgverzekering. De medische zorg op Spitsbergen is erg duur. 

 

Zwerfafval

Op Spitsbergen wordt heel erg gelet op zwerfafval. Help ons mee om Spitsbergen schoon te houden. Laat je per ongeluk iets vallen, raap het op en gooi het in de afvalbak. 

 

Aansprakelijkheid

Wij, (Bjorn en Debra) of Ontdek Spitsbergen kunnen op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk of geestelijk letsel, materiele , immateriële of financiële schade die is voortgekomen uit een activiteit of een reis naar Spitsbergen. 

Vraag hier of deze tocht nog beschikbaar is

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

Address: Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Aangesloten bij

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.