Attracties

Svalbard Bryggeri (bierbrouwerij)

 

Wij hebben de wet veranderd!

In 2011 hadden wij het plan om een bierbrouwerij op te starten in Spitsbergen. Na meer dan 5 jaar hard werken en heel veel geduld is het ons gelukt. Augustus 2015 konden we eindelijk onze eerste vers gebrouwen bier serveren. Er was voorheen een wet op Spitsbergen die het verbood om alcohol houdende drank te produceren. Dit om de mijnwerkers te beschermen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je voor een lange periode heel zwaar werk moet verrichten in de extreme kou en ook nog eens op een plek waar het dag en nacht donker is. Dat alcoholmisbruik op de loer ligt.   

 

Wil je het hele verhaal horen en eens een kijkje komen nemen in onze bierbrouwerij? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

Natuurlijk kun je onze bieren daar ook proeven! 

 

 

Rondleiding aanvragen.

Deze aanvraag komt direct bij de aanbieder van deze tour terecht. Zij zullen deze in het Engels bevestigen.

De prijs is € 40.- per persoon

Boekingskosten: € 7.50

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Praktische info

De rondleiding is mogelijk op: Maandag / woensdag / zaterdag

Duur : 1,5 uur

De rondleiding gaat door bij een opkomst van minimaal 4 personen en maximaal 30 personen.

Prijs: € 40,- per persoon inclusief het proeven van 5 verschillende bieren  MINE 3

Zonder de kolenmijnen was Svalbard nu nog steeds onbewoond. De kolenmijnen hebben heel veel betekend voor het hedendaagse leven. Je kunt een bezoek brengen aan Kolenmijn nr.3, deze mijn is in november 1996 gesloten. Je krijgt een rondleiding en gaat in de grote mijnschacht. Als je het leuk vind kun je zelf door een smalle schacht kruipen met alle attributen die een mijnwerker ook bij zich moest dragen en ervaren hoe zwaar dit werk is. Uiteraard gaat dit alles onder begeleiding van een gids. Tijdens deze tour wordt er nog even tijd gemaakt voor een bak koffie of thee met een lekker koekje. Deze tour duurt ongeveer 3 uur. Je wordt opgehaald vanaf je verblijf en aan het einde van de rondleiding weer terug gebracht.

 

Rondleiding aanvragen voor Mine No.3

Deze aanvraag komt direct bij de aanbieder van deze tour terecht. Zij zullen deze in het Engels bevestigen.

De prijs is € 79.- per persoon. ( Kinderen onder 12 € 37,-) 

Boekingskosten: € 7.50

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.GALLERY SVALBARD

Gallery Svalbard en Longyearbyen Arts & Crafts Centre bevinden zich in hetzelfde gebouw gelegen in Nybyen. Gallery Svalbard herbergt zowel permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, waaronder de Kåre Tveter-collectie en de Svalbard-collectie.

verder tonen wij algemene Svalbard literatuur en een groeiend aantal designproducten.

Warme dranken en versnaperingen worden aangeboden in Art Café. 

Openingstijden: 

Maart - september

Iedere dag geopend van 11:00-17:00

 

Oktober - februari

Dinsdag - zaterdag 13:00 - 17:00

Zondag 11:00 - 15:00

 

locatie: Vlak bij Coal miners hotel en Gjestehuset 102

 

www.gallerisvalbard.noGLOBAL SEED VAULT SVALBARD

1300 km ten noorden van de noordpool cirkel bevind zich "the Global Seed Vault" hier liggen duizenden verschillende zaden van bomen, bloemen en plantensoorten opgeslagen, van elk 500 stuks. Deze worden hier opgeslagen vanwege de gunstige koude omstandigheden. In geval er ergens op de wereld een plantensoort uitsterft door een ramp, kunnen hier zaden besteld worden. In dat geval worden er 250 zaden beschikbaar gesteld. Het land dient deze beschikbaar gestelde zaden door te kweken en later de 250 stuks weer terug te sturen naar "the Global Seed Vault". Syrië heeft laatst nog gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.  Het is leuk om hier even te zijn maar het is verboden om hier naar binnen te gaan.  Het uitzicht vanaf deze plek wel heel mooi.

 

Voor meer informatie kun je het Svalbard Museum bezoeken.  

 www.seedvault.noSVALBARD MUSEUM

Het grootste museum op Svalbard en zeker de moeite waard om te bezoeken. Veel te lezen en te zien over de geschiedenis en het leven op een eiland als Svalbard. 

Het museum bevind zich in het universiteits gebouw

Entree: +/- € 10,- p.p.

www.svalbardmuseum.noWILD PHOTO GALLERY

Wisselende foto tentoonstelling met zeer mooie stukken.  De entree is gratis. Kijk op www.wildphoto.com om alvast een indruk te krijgen.

 

Wild Photo Gallery bevind zich in een kleine winkelstraat naast de hoofd winkelstraat.  Loop vanaf het centrum richting het ziekenhuis en sla dan links af.  Sla vervolgens weer links af en uw bestemming bevind zich aan uw rechter hand.

 KUNSTHALL SVALBARD

Deze kunsthal is gevestigd in het Svalbard Museum. De entree voor de kunsthal is gratis.  De kunsthal toont een verscheidenheid aan kunst uit Noord Noorwegen. Ook tonen zij de voorstelling "Glacier" gemaakt door de Amerikaanse Joan Jonas. 

 

Kijk voor meer informatie op:

www.nnkm.no

 NORTH POLE EXPEDITION MUSEUM

Dit museum verteld de verhalen over drie verschillende zeppelins welke allen vanaf Svalbard zijn vertrokken richting de Noordpool. Van krantenartikelen tot kledingstukken. Zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen.

 

kijk even op de website of het museum geopend is aangezien dat nogal verschilt per seizoen.

www.spitsbergenairshipmuseum.com 

 

 GALLERY STORØ

Deze galerie is van de artiest Olaf Storø. Sinds 2003 woont hij in Spitsbergen. Vlakbij de oceaan heeft hij zijn eigen studio en galerie met zijn eigen lithografie pers. Er worden van hem ook kunstwerken tentoongesteld bij Gallery Svalbard, Svalbard Husky en op de tweede verdieping van Huset. Daar is ook zijn boek te koop 'Signature' over zijn 30 jaar als artiest.

Tel: +47 901 72 071