De Zomer op Spitsbergen

De zomer op Spitsbergen

Ja... Ook de zomerperiode is de moeite waard om Spitsbergen te bezoeken. Het was ons voornemen om de zomerperiode op onze website net zo belangrijk te laten zijn als de winterperiode. Ons laatste bezoek aan Spitsbergen hebben we veel excursie aanbieders gesproken over de zomerperiode. Het is natuurlijk heel bijzonder om eens 24 uur daglicht mee te maken. Je kunt het je niet voorstellen totdat je het hebt meegemaakt.

 

De tempraturen in de zomer zijn heel anders dan de winterperiode. In Longyearbyen is juli de warmste maand met een gemiddeld minimum van 3 graden en een gemiddeld maximum van 7 graden. Er valt gemiddeld minder neerslag dan in Nederland en België.

 

Waarom wij geen pakketreizen hebben in de zomerperiode?

De reden dat wij minder aandacht aan de zomerperiode schenken is omdat in de zomerperiode erg veel grote cruiseschepen aanmeren. Longyearbyen telt ongeveer 2200 inwoners en heeft ongeveer 900 hotelbedden ter beschikking. Je kunt je voorstellen dat wanneer er een cruiseschip aankomt in Longyearbyen met ongeveer 3500 passagiers dat het een drukke bedoeling wordt in Longyearbyen. Als het aan ons zou liggen dan zeggen wij dat Longyearbyen hier niet op ingericht is. Helaas zoals overal spelen economische redenen een grote rol. In de periode dat deze grote cruiseschepen aanmeren zijn vaak alle excursies volgeboekt door de passagiers van het cruiseschip. Excursie aanbieders verkopen liever hun excursies aan de passagiers aangezien ze daarvoor hogere prijzen kunnen vragen.  Wij kunnen om deze reden geen pakketreizen aanbieden voor de zomerperiode. Wij kunnen wel een maatwerk pakket samenstellen.

Zo kunnen we eerst bekijken welke excursies er beschikbaar zijn in de periode dat jullie op reis willen gaan.

 

Moet ik Spitsbergen dan mijden in de zomer?

Nee… absoluut niet.  Wij kunnen voor jou uitzoeken wanneer de grootste cruiseschepen aankomen zodat je vooraf weet waar je aan begint.

Met of zonder cruiseschepen, Spitsbergen blijft voor de zomer een geweldige bestemming. Je kunt mooie boottochten maken naar Pyramiden, Barentszburg, Ny Alesund en Isfjord Radio met kans op het spotten van walvissen, zeehonden, walrussen, ijsberen en nog veel meer bijzondere dieren. De prachtige kleuren van de gletsjers die schitteren in de zon. Of wat dacht je van een quad tocht of een tocht maken in een kajak. Laat je dus niet afschrikken door de cruiseschepen want Spitsbergen heeft in deze periode erg veel moois te bieden.

 

Zomer excursies


Boottocht naar Isfjord Radio 

Prijs:   € 236.- p.p.

Periode: 1 juli t/m 15 augustus

Duur: +/- 7 uur

Starttijd: 10:00

Min leeftijd: 6 jaar onder begeleiding van volwassene.

Deelnemers: Min: 2

Boekingskosten: €7,50

Kom aan boord en ga mee naar Isfjord Radio. Dit was in het verleden de plaats waar Spitsberen contact kon maken met het vaste land van Noorwegen. We maken kans op het spotten van walvissen en walrussen dus zorg dat je goed om je heen kijkt! Eenmaal aangekomen  kun je een kijkje nemen in de omgeving van het oude radiostation en zullen we lunchen in het restaurant.


Gletsjer beklimmen

Prijs:   € 409.- p.p. 

Periode: 1 juli t/m 30 september

Duur: 7 uur

Starttijd:  8:00

Min leeftijd: 16

Deelnemers: Min: 4

Boekingskosten: €7,50

Met onze snelle rubberboot vertrekken we richting Billefjorden. Hier aangekomen zullen we aan wal gaan en één van de mooiste gletsjers beklimmen.  De zon die schitterd in het ijs is prachtig. Natuurlijk krijg je een volledige uitrusting van ons te leen om deze dagtocht veilig door te komen.


Speciaal voor de berg wandelaars 

Prijs:   € 104.- p.p. 

Periode:  1 juni t/m 31 oktober

Duur: +/- 5 uur

Starttijd: 10:00

Min leeftijd: 12

Deelnemers: Min: 4 

Boekingskosten: €7,50

Maak een wandeling door het geweldige berglandschap in de omgeving van Longyearbyen. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan bloemen en vogels die we onderweg tegen komen.  Iedereen met een normale fysieke gezondheid en conditie kan deelnemen aan deze wandeling. Onderweg zullen we stoppen voor een warme drank en een kleine snack.

 Longyearbyen in een notendop

Prijs:   € 45.- p.p.

Periode: Gehele jaar

Duur: +/- 2 uur

Starttijd: 16:00

Min leeftijd: Niet van toepassing

Deelnemers: Min: 2  

Boekingskosten: €7,50

Dit is een op maat gemaakt pakket voor degene die het liefst zo veel mogelijk wil zien. Nadat we je met de auto hebben opgehaald bij je hotel zullen we een tour maken langs alle belangrijke en mooie bezienswaardigheden van Longyearbyen. Daarna rijden we richting de Global Seed Vault. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai en het vliegveld.


Wandeling naar een ijsgrot!

Prijs:   € 84.- p.p.

Periode: 1 oktober - 12 juni

Duur: 4-5 uur

Starttijd: 10:30

Min leeftijd:14

Deelnemers: Min: 2  

Boekingskosten: €7,50

We lopen 2,5 kilometer heuvelopwaarts vanaf Nybyen. Onderweg richting Lars Gletsjer komen we door enkele morenes. Het hoogteverschil vanaf het startpunt is 500 meter. We verwachten dat je in goede conditie bent en 1,5 tot 2 uur heuvelopwaarts kunt te lopen. 

Eenmaal bij de ingang van de ijsgrot aangekomen krijgt u een helm met hoofdlamp. De gids zal u veilig naar binnen begeleiden. Binnen is het windstil en iets minder koud als buiten. Door de absolute stilte en de enorme blauwe ijstunnels heb je het idee dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. 


Avondwandeling naar de top van Platåberget

Prijs:   € 59.- p.p.

Periode: Gehele jaar.

Duur: 3 uur

Starttijd: 19:00

Min leeftijd:14

Deelnemers: Min: 2  

Boekingskosten: €7,50

Dit is een prachtige bergwandeling waar je in de zomer de midzomerzon kunt ervaren. Vanaf de top kun je geheel Longyearbyen zien.  We lopen ongeveer 300 meter omhoog. Ondanks dat dit de minst zware "hike" is die wordt aangeboden op Spitsbergen heb je hier toch wel conditie voor nodig.  Aangezien deze berg populair is bij vogels (vooral in de zomer) is de kans groot dat je deze wandeling een poolvos kunt spotten. We zullen diverse keren stoppen om even op adem te komen en te genieten van het prachtige uitzicht. Eenmaal boven zal de gids een warme drank serveren en een kleine snack uitdelen.Fotoshoot in Longyearbyen

Periode: Het gehele jaar

Prijs: vanaf € 173.- 

Duur: 1 uur

Welke dag: Op aanvraag

Je ontvangt ongeveer 30 foto's (digitaal)

Boekingskosten: €7,50

Als je dan uiteindelijk de stap hebt gezet om naar Spitsbergen te gaan is het natuurlijk geweldig om thuis te komen met professionele foto's.  Dit kunnen foto's zijn van jezelf in het geweldige arctische landschap of mooie foto's met de liefde van je leven. Of wat dacht je van een gezinsportret. 


Husky sledetocht in de zomer

Prijs:   € 162.- p.p. 

Periode: 26 mei t/m 10 juni

Duur: 4-5 uur

Starttijd:  9:00 & 15:00 

Min leeftijd: 8 jaar

Deelnemers: Min: 1 Max 11 

Boekingskosten: €7,50

Wanneer al het sneeuw gesmolten is op zeeniveau kun je nog een aantal weken lang sledetochten maken. Deze Sledetocht is in Foxfenna ongeveer 450 meter boven zeeniveau. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de vallei en de fjorden.


Boottocht naar Pyramiden

Prijs:   € 236.- p.p. 

Periode: 3 maart t/m 30 november

Duur: 10 uur

Starttijd:  8:30 

Min leeftijd: niet van toepassing

Deelnemers: Min: 8 Max 70 

Boekingskosten: €7,50

Tijdens deze boottocht ziet u onderweg veel van de fjorden en gletsjers.  Eenmaal aangekomen in Pyramiden zullen we de boot verlaten en neemt de gids u meer door het verlaten kolenmijn dorp Pyramiden. Dit is een hele bijzondere ervaring. Boottocht naar NY-ÅLESUND

Prijs:   € 526.- p.p.

Periode: 15 mei t/m 15 september

Duur: +/- 12 uur

Starttijd: 7:45

Min leeftijd: Niet van toepassing

Deelnemers: Min: 6  Max: 10

Boekingskosten: €7,50

Ga mee op pad met onze Targa 42, dit is een zeer snele jacht  naar het meest noordlijk gelegen dorpje ter wereld. In dit plaatsje wonen voornamelijk natuurwetenschappers. Aangekomen in Ny-ålesund krijgen jullie een rondleiding door het dorpje. De gids zal jullie alles vertellen over de historie. In de boot wordt een warme lunch geserveerd. 

 


Boottocht naar Barentszburg

Prijs: € 236.- p.p. 

Periode: 1 maart t/m 30 november

Duur: 10 uur

Starttijd:  8:30 

Min leeftijd: niet van toepassing

Deelnemers: Min: 8 Max 70 

Boekingskosten: €7,50

Tijdens deze boottocht ziet u onderweg veel van de fjorden en gletsjers.  Eenmaal aangekomen in Barentszburg zullen we de boot verlaten en neemt de gids u meer door het Russische kolenmijn dorp wat ongeveer 300 inwoners telt.  Je krijgt een goede indruk van het dagelijks leven in Barentszburg.


Arctische uitdaging!

Prijs:   € 198.- p.p. 

Periode:  09 juni t/m 26 september

Duur: +/- 10 uur

Starttijd: 8:00

Min leeftijd: 18 jaar

Deelnemers: Min: 2  Max: 12

Boekingskosten: €7,50

Ben jij klaar voor een uitdaging? Dit is een geweldige combinatietocht, kajakken en wandelen / klimmen.  We gaan van zee niveau naar 1000 meter hoogte. De berg die we vandaag trotseren is de meest gefotografeerde berg van Spitsbergen. Vanuit Longyearbyen kijkt iedereen tegen deze berg aan.  In de middag zullen we een lunch klaar maken.Husky karten

Prijs:   € 195.- p.p.

Periode: 1 juni t/m 30 oktober

Duur: +/- 5 uur

Starttijd: 9:00

Min leeftijd: 2 jaar

Deelnemers: Min: 2  Max: 6

Boekingskosten: €7,50

Husky karten, lijkt het jou wat om je mee te laten nemen door onze dappere viervoeters? Zij zijn vandaag de motor van jou kart.

Elke kart heeft 1 bestuurder en 1 of 2 passagiers. Onderweg krijg je de kans om te wisselen. We maken een mooie tocht langs de kustlijn van Longyearbyen. 

 


Walrus Safari

Prijs: € 252.- p.p. 

Periode: 16 mei t/m 14 augustus

Duur: 7 uur

Starttijd: 8:00

Min leeftijd: 8 jaar

Deelnemers: Max 12

Boekingskosten: €7,50

350 jaar lang is er op Spitsbergen op walrussen gejaagd. Toen de walrus een beschermde diersoort werd waren er nog enkele honderden over. Gelukkig is de populatie de afgelopen jaren flink gestegen. Ga mee met onze boottocht en maak kennis met de walrus in zijn natuurlijke leefomgeving. De boot heeft comfortabele stoelen en is verwarmd. Als het weer het toelaat zullen we na onze lunch nog langs wat gletsjers varen.


Kajak tocht in Adventdalen

Prijs:   € 99.- p.p. 

Periode:  10  juni t/m 15 september

Duur: +/- 5uur

Starttijd: 9:00

Min leeftijd: 16 jaar

Deelnemers: Min 2

Boekingskosten: €7,50

Ga met ons mee een lekker stukje kajakken in onze 2 persoons kajak. We gaan in kleine groepjes. Je krijg van ons een droogpak te leen dus wees niet bang voor het koude water. Met wat geluk zien we nog zeehonden.  Wij serveren een warme lunch met warme drank.


Wilt u een offerte ontvangen voor een pakketreis in de zomer of wilt u excursies / accommodatie los boeken? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.