Deze reis is volgeboekt

Half februari 2024

Ontdek de schoonheid van Spitsbergen gedurende het noorderlicht seizoen. Als we aankomen is het rond 10:00 in de ochtend licht en gaat het rond 16:00 schemeren. Tijdens deze reis zie je de zon weer voor het eerst op de bergtoppen. Dat is een moment om even bij stil te staan.  Je hebt de keus om voor een luxe of basic accommodatie te kiezen. We maken met elkaar een wandeling langs alle bezienswaardigheden in Longyearbyen en bezoeken het Svalbard Museum. Daarnaast rijden we met een busje naar de Global Seed Vault, de enorme GPS antennes en enkele prachtige uitkijk punten. Ook zullen we met elkaar naar een plek gaan om een kampvuur te bouwen en hopelijk het noorderlicht te kunnen zien. Hier zullen we even stil staan bij het feit dat we op een plek staan die zo noordelijk ligt, dat er maar zo'n 100 mensen meer noordelijk zijn dan wij op dat moment.

 

Wanneer de gids het idee heeft dat er die avond kans is op het spotten van het noorderlicht, dan zullen we naar buiten gaan met degene die mee willen. Tijdens deze groepsreis is er genoeg tijd om bijzondere optionele excursies te maken. Denk daarbij aan verschillende sneeuwscootertochten, husky tochten hikes, bezoek aan een kolenmijn of ijsgrot. Het lijk ons geweldig om jullie mee te mogen nemen naar deze avontuurlijke bestemming! 

 

 

Specificaties

Groepsreis Half februari 2024   
Seizoen: Noorderlicht seizoen
Gegarandeerd vertrek: Ja
Hoeveel nachten: 8
Minimum leeftijd voor deze groepsreis: 18 jaar (jonger in overleg)
Rijbewijs vereist: Nee (wel voor sneeuwscootertochten.)
Paspoort/ID vereist: Ja
Tijdverschil Nee
Noorderlicht kans: Ja
Kans op spotten van ijsberen: Kleine kans gedurende een sneeuwscootertocht.
Maximaal aantal deelnemers: 9
Kans op sneeuw?  95%
Conditie:  Er wordt verwacht dat je 1,5 uur kunt wandelen.

Verwacht programma

Dag 1

Vandaag vertrekken we van Amsterdam naar Oslo. Deze vlucht duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Eenmaal aangekomen op Oslo zullen we de bus pakken naar een toeristenklasse hotel in de omgeving van de luchthaven en daar de nacht doorbrengen. 

 

Dag 2

Na het ontbijt pakken we de bus richting de luchthaven om daar op het vliegtuig naar Longyearbyen te stappen. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. Als we aangekomen zijn op de meest noordelijk gelegen luchthaven ter wereld, zullen we nadat we de koffers hebben opgehaald met de bus naar ons verblijf toe rijden. Daar kunnen we inchecken en op eigen gelegenheid de rest van de dag/ avond indelen. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

 

Dag 3

Na het ontbijt zullen we om 10:00 een wandeling maken langs alle bezienswaardigheden in Longyearbyen. Ik verwacht om 12:00 terug te komen bij de accommodatie. De middag is verder zelf in te delen.  De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

 

Dag 4 

Deze dag staat er niets gepland. Je krijgt de mogelijkheid een excursies bij te boeken.  Hier kunnen wij jou in adviseren en ondersteunen. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

 

Dag 5

Om 10:00 zullen we door een busje worden opgehaald voor een sightseeing tour buiten Longyearbyen. We rijden langs de werkende kolenmijn, de “Global Seed Vault en de antennes. Onderweg genieten we van het fantastische landschap. 

 

Om 11:30 worden we afgezet bij het Svalbard Museum en zullen we hier een kijkje kunnen nemen. Rond 12:30 verwachten we weer terug te zijn bij de accommodatie. De middag is verder vrij te besteden. Je krijgt de mogelijkheid een excursies bij te boeken.  Hier kunnen wij jou in adviseren en ondersteunen.

Om 21:00 zullen we een (noorderlicht) avondwandeling maken door Longyearbyen. De gids zal koffie en bessensiroop en koekjes meenemen. We zullen de lengte van de wandeling aanpassen aan de groep.

 

Dag 6

Deze dag staat er niets gepland. Als je zou willen kun je zelf een excursie bijboeken. Hier kunnen wij jou in adviseren en ondersteunen. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden. Om 21:00 zullen we naar een plek lopen waar de gids een kampvuur kan bouwen. Hier zullen we de avond met elkaar doorbrengen met wat drankjes en hopelijk zien we het noorderlicht.

 

Dag 7

Deze dag staat er niets gepland. Als je zou willen kun je zelf een excursie bijboeken. Hier kunnen wij jou in adviseren en ondersteunen. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden. Om 21:00 zullen we naar een plek lopen waar de gids een kampvuur kan bouwen. Hier zullen we de avond met elkaar doorbrengen met wat drankjes en hopelijk zien we het noorderlicht.

 

Dag 8

Afhankelijk van de vertrektijd zullen we na het ontbijt met de bus worden opgehaald om naar de luchthaven gebracht te worden.

Daar zullen we onze terugreis starten. Vandaag komen we weer aan in Oslo. 

Hier zullen we de nacht doorbrengen in het hotel.

 

 Dag 9

Na het ontbijt zullen we naar weer vertrekken naar de luchthaven en onze terugreis vervolgen. Vandaag komen we na een geweldige reis weer aan op Schiphol.

 



Accommodatie

Standaard -  Gjestehuset 102

Wij bieden accommodatie met bijzondere charme. Gjestehuset 102 ligt in Nybyen, aan het begin van de Longyear-vallei, op 2 km afstand van het centrum. Het pension was vroeger the place to be voor ervaren mijnwerkers. het werd gebouwd in 1946. In 1999 werd Barak 102 van naam veranderd naar  Gjestehuset 102. Gjestehuset 102 heeft 61 bedden (7 eenpersoonskamers, 19 tweepersoonskamers en 4 vierpersoonskamers). Wij bieden geen luxe verblijf, maar een 5-sterrenervaring in het Noordpoolgebied!

Gjestehuset 102 is een geweldige plek om je avontuur te beginnen voor reizen zowel in de zomer als in de winter, omdat we omringd zijn door 2 gletsjers, bergen, kolenmijnen, fjorden en dieren in het wild! Een gelukkige gast kan erin slagen om poolvossen en rendieren te spotten die rondhangen in de omgeving van de accommodatie. Raak sprakeloos tijdens het donkere seizoen, waar je de sterrenhemel kunt ervaren. Of het noorderlicht naar het zuiden kunt zien dansen. Een prachtig fenomeen dat we zowel overdag als in nacht gedurende de poolnacht kunnen waarnemen.

 

DE KAMERS EN FACILITEITEN

Gjestehuset 102 is een gebouw met twee verdiepingen en in totaal 30 gezellige kamers.  Comfortabele gedeelde badkamers met douches zijn beschikbaar op elke verdieping. In welke kamer u ook verblijft, u krijgt gratis toegang tot draadloos internet. Het ontbijt wordt geserveerd op de 1e verdieping, en op elk moment bent u vrij om uzelf te verwennen met koken in onze keuken, uitgerust met alle faciliteiten voor zelfcatering.

Gjestehuset 102 heeft de vergunning om alcohol te verkopen. Er zijn twee woonkamers met tv.  

 

Standaard kamer met gedeelde badkamer en openbare keuken op de gang.

Voldoende ruimte voor opslag, een tafel, WiFi, ontbijt. Beddengoed en handdoek zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Uitrusting

Kast, verwarming, desk, openbare keuken, bergzicht, wastafel, gratis WiFi

 

Grootte: 9m2

 

 

LUXE - Radisson Blu****

Radisson Blu Polar Hotel beschikt over een gemeenschappelijk terras met hot tubs in de openlucht. Het hotel bevindt zich in Longyearbyen en is het noordelijkste full-service hotel ter wereld. Ongeacht of u binnen of buiten van het diner geniet in het restaurant van het hotel, u kunt altijd genieten van een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de fjord met uw maaltijd of drankje.

 

Alle kamers van het Radisson Blu Polar Hotel, Spitsbergen hebben een minibar of een koelkast, een tv en een bureau. Sommige kamers hebben ook een Nespresso-apparaat. Lokale specialiteiten en internationale gerechten worden geserveerd in het restaurant Nansen, en drankjes en lichtere maaltijden zijn verkrijgbaar bij de Barentz Pub & Spiseri. Elke ochtend wordt er een populair ontbijtbuffet geserveerd. U kunt tevens genieten van de sauna bij het hotel.

 

Het hotel bevindt zich op 1 km van het Svalbardmuseum. De luchthaven van Svalbard ligt 3 km verderop. 

Standaard tweepersoonskamer

Onze tweepersoonskamers zijn ongeveer 20 m² groot en zijn uitgerust met een comfortabel tweepersoonsbed en bieden plaats aan maximaal 3 gasten. De kamer bevindt zich in het hoofdgebouw van het hotel en biedt uitzicht op de Plateau berg, de Isfjord of de Hiorth berg. In de badkamer vind je een bad en de kamer heeft een waterkoker, tv, slippers en een badjas. Het is mogelijk om een strijkijzer / strijkplank te lenen. Elke ochtend wordt een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd in Restaurant Nansen. Alle kamers hebben gratis high-speed draadloos internet.



Wanneer?

Let op! Het kan voorkomen dat vluchtschema's veranderen.

Tijden volgen later. 

 

Vluchtschema heen

15 februari 

Vertrek vanaf Schiphol

Aankomst Oslo.

 

16 februari 

Vertrek vanaf Oslo

Aankomst Longyearbyen

 

Vluchtschema terug

22 februari 

Vertrek vanaf Longyearbyen

 

23 februari 

Aankomst op Amsterdam (Schiphol)

 

Bagage:

Per persoon 1 stuk handbagage van maximaal 10 kg en 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kg.

Overzicht

  • 9 daagse compleet verzorgde groepsreis voor max. 9 deelnemers.
  • Inclusief retourvlucht met vertrek vanaf Schiphol.
  • Nederlandstalige reisgids reist mee vanaf Schiphol.
  • Alle transfers zijn inbegrepen.
  • Twee overnachting in Oslo (toeristenklasse hotel) incl. ontbijt.
  • Keuze uit een luxe of standaard accommodatie in Longyearbyen incl. ontbijt.
  • Wandeling langs alle bezienswaardigheden in Longyearbyen.
  • Bezoek aan Svalbard Museum.
  • Noorderlicht avond bij kampvuur. 
  • Sightseeing tour met een busje in de omgeving van Longyearbyen met korte stops bij de Global Seed Vault, de grote GPS antennes en enkele mooie uitkijk punten.
  • Gezellige avondwandeling met kans op het noorderlicht.
  • Optioneel bij te boeken excursies, zoals bijvoorbeeld sneeuwscootertochten naar Tempelfjorden, de ijsgrot, huskytochten en hikes.

Prijzen eten en drinken

Om je een idee te geven van de prijzen in restaurants hebben we hier een overzicht gemaakt.

 

Salade: € 15

Vega burger: € 15

Hamburger: € 17

Pizza: € 17

Vis: € 28

Beef: € 30

Kingcrab: € 42

 

Drinken:

Water: Gratis in bijna alle restaurants.

Frisdrank: € 4 

Bier 50cl: € 7

Wijn: € 8 

Thee/Koffie: € 4

 

Als er gasten zijn die het leuk vinden om gezamenlijk te dineren dan behoort dat tot de mogelijkheden. We kunnen met elkaar overleggen waar we een tafel zullen reserveren.

 

Prijsindicatie optionele excursies

Deze excursies staan onder leiding van een Engelstalige expeditie leider. 

Informeer naar de mogelijkheden wanneer je graag zou willen dat ik (Bjorn) ook mee gaat tijdens één of meerdere van deze tochten.

 

Sneeuwscootertocht naar Tempelfjorden € 389,- voor een bestuurder.

Sneeuwscootertocht naar  Barentszburg € 399,- voor een bestuurder.

Sneeuwscootertocht naar Elveneset € 245,- voor een bestuurder.

Huskyslede tocht € 220,-

Snowcat tocht naar de ijsgrot € 125,-

Gletsjer hike € 159,-

Noorderlicht avond met diner bij kampvuur. € 149,-

Hike naar de top van de Plataberget € 109,-

Quad safari € 199,-

Bezoek een kolenmijn € 109,-

 

Wat onze gasten vinden:

Heb je nog vragen?

Mail:  Bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

Kleding

Bij de sneeuwscootertocht krijg je kleding te leen. Dit pak doe je over je normale wintersport kleding aan:

  • Sneeuwscooter overall
  • Boots
  • Wanten
  • Balaclava 
  • Helm

Bij de husky safari krijg je kleding te leen. Dit pak doe je over je normale wintersport kleding aan:

  • Sneeuwscooter overall
  • Boots
  • Wanten
  • Warme muts.

Klimaat

Maand Gemiddelde Max/Min temperatuur
Februari

 -14° / -23°

CO2 Compensatie

Voor iedere groepsreis deelnemer laten wij 17 bomen planten door Eden Reforestation Projects. Waarom 17 bomen? Dat komt overeen met 50% van uitstoot van de vliegreis. Dat werkt natuurlijk pas echt op het moment dat de boom groter wordt. Maar uiteindelijk worden deze bomen tussen de 100 en 200 jaar oud. Om de retourvlucht van Amsterdam naar Longyearbyen te compenseren zijn één jaar 34 bomen nodig. Wil jij zelf ook 17 bomen laten planten om zo je de uitstoot nog sneller te compenseren, dan kan dat voor slechts € 12,- 

Wat is exclusief

  • Alle maaltijden behalve ontbijt.
  • Tips voor de gids
  • Noorderlicht garantie

Optionele excursies

Enkele maanden voor vertrek krijg je een overzicht met alle excursies die je bij kunt boeken. 


Prijzen:

Volledig verzorgde groepsreis met "standaard" verblijf  in Gjestehuset 102.

Voor 1 persoon *€ 2695,-  p.p.

voor 2 personen *€ 2495,- p.p.

 *Exclusief eventuele verhoogde vliegtax.

Volledig verzorgde groepsreis met "luxe" verblijf in Radisson Blu Polar hotel****

Voor 1 persoon *€ 3595,-  p.p.

voor 2 personen *€ 3295,- p.p.

*Exclusief eventuele verhoogde vliegtax.

Betalingscondities voor groepsreizen:

€ 600,- borg p.p. binnen 7 dagen na boeking.

Restant bedrag kan tijdens de reis betaald worden.

Heb je een ander voorstel? wij denken graag met je mee!

 

Het restantbedrag wordt in overleg tijdens de reis overgemaakt.

Dat doen we zodat jij meer zekerheid hebt.  Zodat als er bijvoorbeeld een nieuwe pandemie uitbreekt jij niet het volledige bedrag kwijt bent. Op deze manier is er geen garantiefonds nodig en kunnen wij samen met jou op zoek naar een mogelijkheid om de reis te verplaatsen.

 

Boekings/servicekosten

€ 25.-


Wat als de reis niet door kan gaan vanwege Covid-19?

Dat zou vervelend zijn. Helaas is het dit jaar voorgekomen dat we reizen moesten verplaatsen. Wij vinden het prettig om deze situaties op een persoonlijke manier op te lossen. Zo gaan we in overleg met jou/jullie kijken welke groepsreis het beste bij jou/jullie wensen past. In dat geval zullen we de reis kosteloos verplaatsen.   

Wie is de reisleider?

Ik ben Bjorn...

Reizen, sporten en lekker eten zijn drie van mijn passies.

Na diverse reizen boven de poolcirkel gemaakt te hebben kwam ik in 2016 op Spitsbergen terecht. Het was al heel lang een droom om daar eens heen te gaan. Daar aangekomen voelde ik me meteen thuis… Het was liefde op het eerste gezicht. Vanaf dat moment is mijn liefde voor Spitsbergen alleen maar gegroeid. Bij mijn terugkomst op Spitsbergen in 2017 besefte ik dat ik hier iets mee moest gaan doen. Na het starten van een eigen touroperator was de eerste stap gezet. Niet veel later trof ik de nodige voorbereidingen om begin 2019 als gids/reisleider aan de slag te gaan. Ineens stond ik op Spitsbergen met mijn eigen gasten. Wat was het fantastisch om mijn gasten te zien genieten van een ultieme poolervaring.     



Deze reis is volgeboekt


Wil je graag mee op deze groepsreis? Geef hier je boeking door!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

 

Post adres:

Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

Bezoek adres: (Alleen op afspraak)

Edisonstraat 16 

3261LD Oud-Beijerland (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie over Spitsbergen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Voorwaarden en extra informatie

 

Uitleg moelijkheidsgraad van excursies

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Samenwerking: