Groepsreis B oktober 2021

Ontdek de schoonheid van Spitsbergen gedurende het noorderlicht seizoen.  Tijdens deze groepsreis gaan we met elkaar op boottocht richting de prachtige gletsjer. Daarna varen we door richting het spookstadje Pyramiden dat 25 jaar geleden meer dan 1000 inwoners telde. Op dit moment telt Pyramiden nog maar 5 permanente inwoners. Aangekomen in Pyramiden zullen we een rondleiding maken door dit fascinerende spookstadje. Alles ligt er nog bij alsof het gister voor het laatst gebruikt is.  Naast de boottocht gaan we ook nog op pad met de husky's. We zullen in een kar langs de kust van Longyearbyen voortgetrokken worden door een groep husky's.  Wat we ook niet mogen missen is de sightseeing tour, we rijden langs de Global Seed Vault en de bijzonder grote antennes. In de avonden zal de gids het noorderlicht in de gaten houden. Wanneer de gids het idee heeft dat er die avond kans is op het spotten van het noorderlicht, dan zullen we naar buiten gaan met degene die mee willen.  Het lijk ons geweldig om jullie mee te mogen nemen naar deze avontuurlijke bestemming! Deze editie hebben we rekening gehouden met de stand van de maan.  Deze reis valt tussen het laatste kwartier en de nieuwe maan. Hierdoor hebben we nog meer kans op het zien van het noorderlicht en een fantastische sterrenhemel.

Verwacht programma

Dag 1

Vandaag vertrekken we van Amsterdam naar Oslo. Deze vlucht duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Eenmaal aangekomen op Oslo zullen we de bus pakken naar een toeristenklasse hotel in de omgeving van de luchthaven en daar de nacht doorbrengen. 

Dag 2

Na het ontbijt pakken we de bus richting de luchthaven om daar op het vliegtuig naar Longyearbyen te stappen. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. Als we aangekomen zijn op de meest noordelijk gelegen luchthaven ter wereld, zullen we nadat we de koffers hebben opgehaald met de bus naar ons verblijf toe rijden. Daar kunnen we inchecken en op eigen gelegenheid de rest van de dag/ avond indelen. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

Dag 3

Na het ontbijt zullen we om 10:00 worden opgehaald voor een sightseeingtour langs alle bezienswaardigheden in Longyearbyen. We rijden langs de werkende kolenmijn, de “Global Seed Vault en de antennes. Onderweg genieten we van het fantastische landschap. 

om 12:00 komen we weer terug bij de accommodatie. De middag is verder zelf in te delen. Om 21:00 zullen we een avondwandeling maken door Longyearbyen. De gids zal koffie en bessensiroop en koekjes meenemen. We zullen de lengte van de wandeling aanpassen aan de groep. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

Dag 4 

Na het ontbijt is er tot 15:00 niets gepland.  Om 15:00 worden we opgehaald voor de Hukytocht in een kar langs de prachtige kust van Longyearbyen. Om 19:00 zullen we weer terug komen bij de accommodatie. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

Dag 5

Deze dag staat er niets gepland. Als je zou willen kun je zelf een excursie bijboeken. Hier kunnen wij jou in adviseren en ondersteunen. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

Optioneel.

Het is ook mogelijk om met de gids een wandeling om Longyearbyen te maken en te zien of we poolvossen, rendieren en Arctische vogelsoorten kunnen spoten. In de middag drinken we een lekkere bak koffie of een in Longyearbyen gebrouwen bier. Daarna kunnen een kijkje nemen in het Svalbard Museum waarna we weer terug kunnen lopen naar onze accommodatie.

Dag 6

Na het ontbijt zullen we om 08:30 worden opgehaald voor de boottocht naar de gletsjer en Pyramiden. In Pyramiden krijgen we een rondleiding. Deze zal worden gegeven door een Engelstalige lokale gids.

Rond 14:30 worden we weer afgezet bij onze accommodatie. De rest van de middag is verder zelf in te delen. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

Dag 7

Afhankelijk van de vertrektijd zullen we na het ontbijt met de bus worden opgehaald om naar de luchthaven gebracht te worden.

Daar zullen we onze terugreis starten. Vandaag komen we weer aan in Oslo. 

Hier zullen we de nacht doorbrengen in het hotel.

Dag 8

Na het ontbijt zullen we naar weer vertrekken naar de luchthaven en onze terugreis vervolgen. Vandaag komen we na een geweldige reis weer aan op Schiphol.

 

Specificaties

Groepsreis Oktober  
Seizoen: Noorderlicht seizoen
Gegarandeerd vertrek: Ja
Hoeveel nachten: 7
Minimum leeftijd voor deze groepsreis: 18 jaar (jonger in overleg)
Rijbewijs vereist: Nee
Paspoort vereist: Ja
Tijdverschil Nee
Noorderlicht kans: Ja
Kans op spotten van ijsberen: Kleine kans gedurende de boottocht.
Maximaal aantal deelnemers: 9

Wat als de reis niet door kan gaan vanwege Covid-19?

Dat zou vervelend zijn. Helaas is het dit jaar voorgekomen dat we reizen moesten verplaatsen. Wij vinden het prettig om deze situaties op een persoonlijke manier op te lossen. Zo gaan we in overleg met jou/jullie kijken welke groepsreis het beste bij jou/jullie wensen past. In dat geval zullen we de reis kosteloos verplaatsen.   

Extra excursies

De mogelijkheid bestaat om extra excursies bij te boeken. Wij maken een lijst met alle mogelijke excursies die in het programma passen.  Wanneer

Vluchtschema heen (tijden volgen later)

 

28 oktober 2021

Vertrek vanaf Schiphol 

Aankomst in Oslo 

 

29 oktober 2021

Vertrek vanaf Oslo

Aankomst Longyearbyen

 

Vluchtschema terug (tijden volgen later)

 

03 november 2021

Vertrek vanaf Longyearbyen

Aankomst Oslo

 

04 november 2021

Vertrek vanaf Oslo

Aankomst Schiphol

 

Bagage:

Per persoon 1 stuk handbagage van maximaal 10KG en 1 stuk ruimbagage van maximaal 20KG.

 

Overzicht

 • 8 daagse compleet verzorgde groepsreis met max. 9 deelnemers.
 • Inclusief retourvlucht met vertrek vanaf Schiphol.
 • Nederlandstalige reisgids reist mee vanaf Schiphol.
 • Alle transfers zijn inbegrepen.
 • Twee overnachtingen in Oslo (toeristenklasse hotel) incl. ontbijt.
 • Vijf overnachtingen in Coal Miners Cabins incl. ontbijt.
 • Boottocht naar de gletsjer en Pyramiden met rondleiding.
 • Husky tocht in kar langs de kust.
 • Sightseeing tocht langs alle bezienswaardigheden in Longyearbyen.
 • Gezellige avondwandeling met kans op het noorderlicht.

Dineren

Als er gasten zijn die het leuk vinden om gezamenlijk te dineren dan behoort dat tot de mogelijkheden. We kunnen met elkaar overleggen waar we een tafel zullen reserveren.

 

Om je een idee te geven van de prijzen in restaurants hebben we hier een overzicht gemaakt. Bedenk ook dat er een openbare keuken in het verblijf zit waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je flink besparen!

 

Salade: € 15

Vega burger: € 15

Hamburger: € 17

Pizza: € 17

Vis: € 25

Beef: € 27

Kingcrab: € 42

 

Drinken:

Water: Gratis in bijna alle restaurants.

Frisdrank: € 4 

Bier 50cl: € 8

Wijn: € 8 

Thee/Koffie: € 4

 

Als er gasten zijn die het leuk vinden om gezamenlijk te dineren dan behoort dat tot de mogelijkheden. We kunnen met elkaar overleggen waar we een tafel zullen reserveren.

 

Klimaat

Maand Gemiddelde Max/Min temperatuur
Oktober

 -5° / -10°

Wat is exclusief

 • Alle maaltijden behalve ontbijt.
 • Tips voor de gids
 • Noorderlicht garantie

Prijzen:

 

Groepsreis (kamer met gedeelde badkamer)

Voor 1 persoon *€ 2825,-  p.p.

voor 2 personen *€ 2699,- p.p.

 

Groepsreis (appartement met eigen badkamer)

Voor 1 persoon *€ 3499,-  p.p.

Voor 2 personen *€ 3199,- p.p.

 

 

*Exclusief eventuele verhoogde vliegtax.

Betalingscondities voor groepsreizen:

20% binnen 7 dagen na boeking.

80% uiterlijk 4 maanden voor vertrek.

 

Boekings/servicekosten

€ 25.-


Wie is de reisleider?

Lijkt het jou ook fantastisch om Spitsbergen te ontdekken? Afgelopen tijd kregen wij steeds meer vragen of wij ook groepsreizen organiseren. Veel van onze gasten vinden het fijner om deze avontuurlijke bestemming samen met iemand te ontdekken die er al vaker geweest is. Zo kom je minder snel voor verassingen te staan. Een stukje zekerheid is natuurlijk wel fijn als je alleen reist.  Op deze reis gaat Bjorn mee als reisleider. In sommige gevallen zal ik  besluiten om Debra mee te nemen als ondersteuning.  Wij vinden het leuk om zo onze gasten te leren kennen en om jullie kennis te laten maken met het gebied waar wij van houden. Als je het "Poolvirus" al te pakken hebt dan zal dat alleen maar erger worden gedurende deze reis.

Heb je nog vragen?

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791


Accommodatie


Kamer met gedeelde badkamer

Eenvoudig maar netjes gastenverblijf. De Tweepersoonskamer met gedeelde badkamer op de gang heeft twee losse bedden en een kledingkast. Tevens kun je gebruikmaken van de openbare keuken. Hier kun je je eigen maaltijden bereiden. Deze accommodatie is inclusief ontbijtbuffet en gratis wifi. Coal Miners Cabins ligt op 25 minuten loopafstand van het centrum van Longyearbyen. De accommodatie heeft een eigen grill restaurant.

 


Appartement met eigen badkamer

Eenvoudig maar netjes appartement. Uitermate geschikt voor reizigers die het fijn vinden om wat ruimte en een eigen badkamer te hebben. Deze accommodatie is inclusief ontbijtbuffet en gratis wifi. Dit appartement heeft een slaapkamer met een stapelbed, een slaapkamer met 2 losse bedden, een woonkamer en eigen badkamer. Tevens is er een openbare keuken op de gang. Hier kun je je eigen maaltijden bereiden. Coal Miners Cabins ligt op 25 minuten loopafstand van het centrum van Longyearbyen. De accommodatie heeft een eigen grill restaurant. 

 Boek direct deze groepsreis en verzeker jezelf van een plek.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.