Deze groepsreis kun je niet meer boeken! Bekijk de andere groepsreizen.


Groepsreis februari 2020

Ontdek de schoonheid van Spitsbergen gedurende het noorderlicht seizoen.  Tijdens deze groepsreis gaan we met elkaar op sneeuwscooter safari naar Tempelfjorden (Rijbewijs vereist)! De geweldige witte vlaktes en ijsmassas maken dit een onvergetelijke tocht. Tijdens deze tocht is er een kleine kans op het zien van ijsberen. Let op dat het zien van ijsberen niet het doel is van deze tocht. De tocht opzich is al fantastisch. Naast de sneeuwscootertocht gaan we ook nog op pad met de husky's. We zullen in de witte vallei een fantastische hondensledetocht maken.  Wat we ook niet mogen missen is de sightseeing tour, we rijden langs de Global Seed Vault en de bijzonder grote antennes. In de avonden zal de gids het noorderlicht in de gaten houden. Wanneer de gids het idee heeft dat er die avond kans is op het spotten van het noorderlicht, dan zullen we naar buiten gaan met degene die mee willen.  Het lijk ons geweldig om jullie mee te mogen nemen naar deze avontuurlijke bestemming!

Specificaties

Groepsreis februari  
Seizoen: Noorderlicht seizoen
Gegarandeerd vertrek: Ja
Hoeveel nachten: 6
Minimum leeftijd voor deze groepsreis: 18 jaar
Rijbewijs vereist: Ja
Paspoort vereist: Ja
Tijdverschil Nee
Noorderlicht kans: Ja
Kans op spotten van ijsberen: Kleine kans gedurende de sneeuwscootertocht.
Maximaal aantal deelnemers: 8
Deelnemers tot nu toe

Verwacht programma

Dag 1

Vandaag vertrekken we van Amsterdam naar Oslo. Deze vlucht duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Eenmaal aangekomen op Oslo zullen we de bus pakken naar een toeristenklasse hotel in de omgeving van de luchthaven en daar de nacht doorbrengen. 

Dag 2

Na het ontbijt pakken we de bus richting de luchthaven om daar op het vliegtuig naar Longyearbyen te stappen. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. Als we aangekomen zijn op de meest noordelijk gelegen luchthaven ter wereld, zullen we nadat we de koffers hebben opgehaald met de bus naar ons verblijf toe rijden. Daar kunnen we inchecken en op eigen gelegenheid de rest van de dag/ avond indelen. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

Dag 3

Na het ontbijt zullen we om 10:00 worden opgehaald voor een sightseeingtour langs alle bezienswaardigheden in Longyearbyen. We rijden langs de werkende kolenmijn, de “Global Seed Vault en de antennes. Onderweg genieten we van het fantastische landschap. 

om 12:00 komen we weer terug bij de accommodatie. De middag is verder zelf in te delen. Om 21:00 zullen we een avondwandeling maken door Longyearbyen. De gids zal koffie en bessensiroop en koekjes meenemen. We zullen de lengte van de wandeling aanpassen aan de groep. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

Dag 4 

Na het ontbijt worden wij om 09:00 opgehaald. Dan rijden we richting een lodge, waar wij ons om kunnen kleden. We kunnen een warm pak en boots lenen. Daarna zal de gids ons uitleggen hoe we een hondenslede dienen te besturen waarna we vervolgens met elkaar op pad gaan. Na deze belevenis zullen we rond 13:00 weer terugkomen bij ons verblijf. De middag is  niets gepland. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

Dag 5

Deze dag staat er niets gepland. Als je zou willen kun je zelf een excursie bijboeken. Hier kunnen wij jou in adviseren en ondersteunen. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

Optioneel.

Het is ook mogelijk om met de gids een wandeling om Longyearbyen te maken en te zien of we poolvossen, rendieren en Arctische vogelsoorten kunnen spoten. In de middag drinken we een lekkere bak koffie of een in Longyearbyen gebrouwen bier. Daarna kunnen een kijkje nemen in het Svalbard Museum waarna we weer terug kunnen lopen naar onze accommodatie.

Dag 6

Na het ontbijt zullen we om 10:00 worden opgehaald voor de sneeuwscootertocht naar Tempelfjorden. Eerst worden we naar de Lodge gebracht waar we onze sneeuwscooter overall aan kunnen doen en de helmen kunnen passen. Na de safety briefing gaan we op pad. Dit is een prachtige tocht van totaal 140 kilometer door winter wonderland. Je maakt kennis met het echte Spitsbergen. Heel misschien hebben we geluk en zien we een ijsbeer op gepaste afstand. Dit is namelijk het leefgebied van de ijsbeer. Je dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. 

Rond 16:30 worden we weer afgezet bij onze accommodatie. De rest van de middag is verder zelf in te delen. De gids zal in de avond het noorderlicht in de gaten houden.  

Dag 7

Afhankelijk van de vertrektijd zullen we na het ontbijt met de bus worden opgehaald om naar de luchthaven gebracht te worden.

Daar zullen we onze terugreis starten om na wat tussenstop(s) weer aan te komen op Shiphol.  

 



Wanneer

Vluchtschema heen

6 februari 2020

18:10 Vertrek vanaf Schiphol

19:55 Aankomst Oslo.

 

7 februari 2020

10:15 Vertrek vanaf Oslo

13:15 Aankomst Longyearbyen

 

Vluchtschema terug

12 februari 2020

13:15 Vertrek vanaf Longyearbyen

16:10 Aankomst Oslo

18:00 Vertrek vanaf Oslo

19:15 Aankomst Kopenhagen

20:05 Vertrek Kopenhagen

21:30 Aankomst Schiphol

 

Bagage:

Per persoon 1 stuk handbage van maximaal 10KG en 1 stuk ruimbagage van maximaal 20KG.

Overzicht

 • 7 daagse compleet verzorgde groepsreis met max. 8 deelnemers.
 • Inclusief retourvlucht met vertrek vanaf Schiphol.
 • Nederlandstalige reisgids reist mee vanaf Schiphol.
 • Alle transfers zijn inbegrepen.
 • Overnachting in Oslo (toeristenklasse hotel) incl. ontbijt.
 • Vijf overnachtingen in Coal Miners Cabins incl. ontbijt.
 • Sneeuwscootertocht naar Tempelfjorden van 140km (rijbewijs vereist!)
 • Huskyslede tocht door winter wonderland
 • Sightseeing tocht langs alle bezienswaardigheden in Longyearbyen.
 • Gezellige avondwandeling met kans op het noorderlicht.

Accommodatie

Coal Miners Cabins

Eenvoudig maar netjes gastenverblijf. Deze één- of tweepersoonskamer met gedeelde badkamer op de gang heeft losse bed(den) en een kledingkast. Tevens kun je gebruikmaken van de openbare keuken. Hier kun je je eigen maaltijden bereiden. Deze accommodatie is inclusief ontbijtbuffet en gratis wifi. Coal Miners Cabins ligt op 25 minuten loopafstand van het centrum van Longyearbyen. De accommodatie heeft een eigen grill restaurant.

 


Dineren

Als er gasten zijn die het leuk vinden om gezamenlijk te dineren dan behoort dat tot de mogelijkheden. We kunnen met elkaar overleggen waar we een tafel zullen reserveren.

 

Kleding

Bij de sneeuwscootertocht krijg je kleding te leen. Dit pak doe je over je normale wintersport kleding aan:

 • Sneeuwscooter overall
 • Boots
 • Wanten
 • Balaclava 
 • Helm

Bij de husky safari krijg je kleding te leen. Dit pak doe je over je normale wintersport kleding aan:

 • Sneeuwscooter overall
 • Boots
 • Wanten
 • Warme muts.

Klimaat

Maand Gemiddelde Max/Min temperatuur
Februari

 -14° / -23°

Wat is exclusief

 • Alle maaltijden behalve ontbijt.
 • Tips voor de gids
 • Noorderlicht garantie

Prijzen:

Voor 1 persoon € 2249,- p.p.

voor 2 personen € 1999,- p.p.

Betalingscondities voor groepsreizen:

25% binnen 7 dagen na boeking.

75% uiterlijk 2 maanden voor vertrek.

 

Boekings/servicekosten

€ 25.-


Wie is de reisleider?

Lijkt het jou ook fantastisch om Spitsbergen te ontdekken? Afgelopen tijd krijgen wij steeds meer vragen of wij ook groepsreizen organiseren. Veel van onze gasten vinden het fijner om deze avontuurlijke bestemming samen met iemand te ontdekken die er al vaker geweest is. Zo kom je minder snel voor verassingen te staan. Een stukje zekerheid is natuurlijk wel fijn als je alleen reist.  Op deze reis gaat Bjorn of Debra mee als reisleider. In sommige gevallen zullen we besluiten om samen mee te gaan.  Wij vinden het leuk om zo onze gasten te leren kennen en om jullie kennis te laten maken met het gebied waar wij van houden. Als je het "Poolvirus" al te pakken hebt dan zal dat alleen maar erger worden gedurende deze reis.

Heb je nog vragen?

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791




Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

 

Post adres:

Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

Bezoek adres: (Alleen op afspraak)

Edisonstraat 16 

3261LD Oud-Beijerland (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Aangesloten bij

VvKR logo

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.