Zit jij in een zware tijd?

Heb jij (onlangs) afscheid moeten nemen van een dierbare. Dan is deze rouwretraite een zeer effectieve manier om jouw pijn en het verdriet een plekje te geven. Deze rouwretraite is een droomreis naar Spitsbergen waarin je gaat werken aan jouw (rouw)proces, alleen met gelijkgestemden of met je gezin. Op het moment dat jij voor het eerst een stap zet op 78° noord, voel je een deken van rust over je heen vallen. De serene natuur in combinatie met het ruwe landschap spreken al je zintuigen aan. Dat alleen al is een hele goede basis voor rouwverwerking. Dee van Dee-Sign reist mee en is gespecialiseerd in (creatieve) rouwverwerking.

Zij gaat samen met jou op een creatieve manier het rouwproces aan door het maken van tastbare herinneringen (met bijvoorbeeld kleding van de overleden dierbare), schilderen, tekenen of boetseren. Zij zal je tijdens deze creatieve sessies begeleiden met je emoties, vraagstukken en helpen met loslaten om zo een stukje verder te komen in jouw proces.

 

 

Samen met Dee heb ik (Bjorn) de gids van Ontdek Spitsbergen een programma samengesteld wat jou gaat helpen bij het verwerken van je verlies. Je gaat tijdens deze reis op een avontuurlijke en creatieve manier terug naar jezelf en omdat het 24 uur per dag donker is heb je de hele dag kans om het noorderlicht waar te nemen. Zie jij jezelf al staan, starend naar het noorden onder een adembenemende groene hemel? Wetende dat er slechts 90 mensen noordelijker zijn dan dat jij op dat moment bent...    

Wat kun je verwachten?

Voor de reis

 • Goede begeleiding zodat je goed voorbereid op reis gaat.
 • Een intake gesprek met Dee om je wensen te bespreken.

Tijdens de reis

 • 7 daagse compleet verzorgde rouwretraite met max. 8 deelnemers.
 • Inclusief retourvlucht met vertrek vanaf Schiphol.
 • Nederlandstalige gids en specialist in rouwverwerking reist mee vanaf Schiphol.
 • Alle transfers zijn inbegrepen.
 • Twee overnachtingen in Oslo (toeristenklasse hotel) incl. ontbijt.
 • Vier overnachtingen in Radisson Polar hotel**** incl. ontbijt.
 • Creatieve rouwverwerking/gesprekken
 • Kans op het zien van het noorderlicht. 
 • Husky tocht in kar of slede. (Afhankelijk van de sneeuwval) 
 • Sightseeing tocht langs alle bezienswaardigheden in Longyearbyen.
 • Bezoek aan Camp Barentsz inclusief diner (Replica van 't Behouden Huys)
 • E-Sneeuwscootertocht door winterwonderland. (Rijbewijs vereist)
 • Avondwandeling met elkaar.

Verwacht programma

Dag 1

Vandaag vertrekken we van Amsterdam naar Oslo. Deze vlucht duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Eenmaal aangekomen op Oslo zullen we naar het dichtbijgelegen Radisson Gardermoen hotel lopen. Hier zullen we de nacht doorbrengen. 

 

Dag 2

Na het ontbijt lopen we richting de vertrekhal om onze reis te vervolgen. Hier stappen we op het vliegtuig naar Longyearbyen. Deze vlucht duurt ongeveer 4 uur. Als we aangekomen zijn op de meest noordelijk gelegen luchthaven ter wereld, zullen we nadat we de koffers hebben opgehaald met een privé taxi naar ons verblijf toe rijden. Daar zullen we inchecken en spreken we een tijd af om even bijeen te komen. Daar zal de gids een korte uitleg geven over het gebied. De rest van de dag/ avond is naar eigen wens in te vullen. De gids zal gedurende de dag en avond het noorderlicht in de gaten houden.

  

Dag 3

Na het ontbijt zullen we om 10:00 worden opgehaald voor een sightseeingtour langs alle bezienswaardigheden in Longyearbyen. We rijden langs de werkende kolenmijn, de “Global Seed Vault en de antennes. Onderweg genieten we van het fantastische landschap.  Om 12:00 komen we weer terug bij de accommodatie.

 

Om 14:00 - 16:30 hebben we onder leiding van Dee een gesprek met elkaar en gaan we kijken hoe we de creatieve rouwverwerking vorm kunnen gaan geven.

 

Om 19:00  zullen we worden opgehaald om 15 kilometer verder te worden afgezet bij Camp Barentsz. Hier zijn we ver weg van licht vervuiling. Dit is een goede noorderlicht spotplek. Camp Barentsz is een replica van 't Behouden Huys. Terwijl de Engelstalige gids verhalen verteld over het avontuur van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz, kunnen wij bij haardvuur genieten van een heerlijk diner. Om 22:00 verwachten we weer terug te zijn bij het hotel.

De rest van de avond is vrij te besteden.

 

 

Dag 4 

Na het ontbijt zullen we om 09:00 worden opgehaald voor de Huskytocht. Als er voldoende sneeuw ligt zullen we dit met de slede doen. Wanneer dit niet mogelijk is zullen we de tocht maken in een kar. Het is hartverwarmend om te zien hoe enthousiast de sledehonden worden wanneer ze merken dat ze op pad gaan. Om 13:00 zullen we weer terug komen bij de accommodatie.

 

 

Om 14:00 – 16:30 gaan we onder leiding van Dee verder met het creatieve (rouw)proces.

Aan jou de keuze of je hier in stilte aan wilt werken of het gesprek aan wilt gaan met Dee.

 

Om 19:00 worden we opgehaald voor de E-sneeuwscootertocht door winter wonderland. Eerst worden we naar de lodge gebracht waar we een sneeuwscooter overall te leen krijgen. Ook een helm, wanten en boots krijgen we te leen. Na de safety briefing gaan we op pad. Dit is een prachtige tocht door de witte vlaktes van Spitsbergen. Het is heerlijk om een tocht op de E-sneeuwscooter te maken omdat ze fluisterstil zijn en je hebt geen last van benzine dampen. Je maakt kennis met het echte Spitsbergen. rijdend door ruig gebied. De bestuurder dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. 

Rond 22:00 worden we weer afgezet bij onze accommodatie. De rest van de avond is vrij te besteden.

 

Dag 5

Na het ontbijt zullen we 10:00 - 14:00 de tijd hebben om onder leiding van Dee verder te gaan aan het creëren van jouw tastbare herinneringen.

De rest van de dag is vrij te besteden. Mocht er behoefte zijn aan extra gesprekken of wil je langer door werken aan jouw project is dat ook mogelijk.

 

In de avond hebben we nog de mogelijkheid om met elkaar een mooie wandeling te maken.

 

 

Dag 6

Na het ontbijt zullen we ons klaar maken voor de terugreis

Een privé taxi zal ons naar de luchthaven brengen.

Daar zullen we van Longyearbyen naar Oslo vliegen.

 

Eenmaal aangekomen op Oslo zullen we naar het dichtbijgelegen Radisson Gardermoen hotel lopen. Hier zullen we de nacht doorbrengen. 

 

De rest van de avond is vrij te besteden.

 

Dag 7

Na het ontbijt zullen we naar de vertrekhal lopen en onze terugreis vervolgen. Vandaag komen we na een prachtige reis weer aan op Schiphol.

 

 

Wie is de reisleider?

Ik ben Bjorn, de eigenaar van Ontdek Spitsbergen. Ik ben midden 30 en gek op avontuurlijke reizen.  De eerste jaren heb ik voornamelijk gasten op individuele basis begeleid. Na een tijdje leek het mij leuk om als gids samen met gasten op pad te gaan, zodat ik echt op een persoonlijke manier mijn passie kon gaan delen.  Ik vind het heerlijk om mijn gasten te zien genieten van al het moois dat Spitsbergen te bieden heeft. Wat ik zo mooi vind aan dit gebied is dat het zo anders is als dat we gewend zijn. Toen ik na mijn eerste reis in 2016 terug kwam, ben ik thuis pas gaan beseffen wat ik allemaal had gezien. Een andere mooi punt vond ik dat ik na de reis anders tegen het leven aan ben gaan kijken. Ik ben de kleine dingen meer gaan waarderen.  Het lijkt mij geweldig om jou ook te mogen begeleiden tijdens deze droomreis door winter wonderland. 

Specificaties

Rouwretraite december 2023  
Seizoen: Noorderlicht seizoen
Gegarandeerd vertrek: Bij minimaal 4 deelnemers
Hoeveel nachten: 6
Minimum leeftijd voor deze groepsreis: 8 jaar (jonger in overleg)
Rijbewijs vereist: Ja
Paspoort vereist: Ja
Tijdverschil Nee
Noorderlicht kans: Ja
Kans op spotten van ijsberen: Nihil
Maximaal aantal deelnemers: 8

Wat als de reis niet door kan gaan vanwege Covid-19?

Dat zou vervelend zijn. Helaas is het dit jaar voorgekomen dat we reizen moesten verplaatsen. Wij vinden het prettig om deze situaties op een persoonlijke manier op te lossen. Zo gaan we in overleg met jou/jullie kijken hoe we de rouwretraite het beste kunnen verplaatsen.   

Extra excursies

De mogelijkheid bestaat om extra excursies bij te boeken. Wij maken een lijst met alle mogelijke excursies die in het programma passen.  

Wanneer

 

Vluchtschema heen 

8 december

14:25 Vertrek vanaf Schiphol Amsterdam ( KLM)

16:15 Aankomst op Oslo Gardermoen

 

9 december

09:50 Vertrek van Oslo Gardermoen - Longyearbyen (SAS)

14:00 Aankomst op Longyearbyen

 

Vluchtschema terug 

13 december

13:15 Vertrek Longyearbyen - Oslo  (SAS)

16:10  Aankomst Oslo

 

14 december

14:25 Vertrek vanaf Oslo Gardermoen (KLM)

16:15 Aankomst op Schiphol.

 

Bagage:

Per persoon 1 stuk handbagage van maximaal 8KG en 1 stuk ruimbagage van maximaal 23KG.

Prijzen:

Volledig verzorgde rouwretraite.

Voor 1 persoon *€ 4195,-  p.p.

voor 2 personen *€ 3895,- p.p.

Voor 3 personen *€ 3795,- p.p. (In dezelfde kamer)

Voor meer personen is de prijs op aanvraag!

Kinderen onder de 12 jaar krijgen € 250,- korting. 

 

 

*Exclusief eventuele verhoogde vliegtax.

Betalingscondities voor groepsreizen:

€ 900,- borg p.p. binnen 7 dagen na boeking.

Restant bedrag kan tijdens de reis betaald worden.

 

Bij boeking vragen wij een borg zodat wij zekerheid hebben dat je op komt dagen. De borg bedraag € 900,-  p.p. Deze borg krijg je teruggestort op Schiphol.

 

Het restantbedrag wordt in overleg tijdens de reis overgemaakt.

Dat doen we zodat jij meer zekerheid hebt.  Zodat als er bijvoorbeeld een nieuwe pandemie uitbreekt jij niet het volledige bedrag kwijt bent. Op deze manier is er geen garantiefonds nodig en kunnen wij samen met jou op zoek naar een mogelijkheid om de reis te verplaatsen.

 

Boekings/servicekosten

€ 25.-

Ik ben Dee, specialist in rouwverwerking.

Bijna 10 jaar mag ik al tastbare herinneringen maken voor mensen die hun dierbare zijn verloren, een stukje troost, iets tastbaars waarin je je verdriet een plekje kan geven....

Een deken waar je onder kan kruipen als je daar behoefte aan hebt. Een knuffel voor de kleinkinderen om opa te herinneren.

 

Een tas die je moed geeft om op pad te gaan, er niet alleen voor te staan.

 

Kussens om tegen aan te kruipen. Alles gemaakt van de kleding van jouw dierbare. Voor mij enorm dankbaar werk en doe het  ontzettend graag. Het is mijn passie. Mijn hart gaat hier naar uit. Omdat ik merkte dat mijn interesses echt liggen bij rouw en verlies ben ik de opleiding gaan doen waarmee ik meer mensen kan bijstaan en coachen. Zo ontstaan ideeën en initiatieven voortkomend uit gesprekken met mensen die met rouw en verlies te maken krijgen. Zo ook deze rouwretraite, alleen, samen met familie of vrienden jouw rouwproces bespreekbaar maken, het “aangaan” op een fantastische plek “Spitsbergen” Het noorderlicht zien, de luxe accommodatie, terug naar jezelf, voelen, (creatief)verwerken en ja ook genieten! 

 

Dat is mijn droom! Om jou te kunnen helpen in jouw rouwproces, met mooie gesprekken, een tastbare herinnering die we samen gaan maken en onder begeleiding van Bjorn genieten van alle bijzondere natuurverschijnselen, de stilte, de sneeuw.  Een zijn met de natuur, jezelf en je gevoel.

 

Aangenaam! Ik ben Dee, 47 jaar en woonachtig in Zuid-Holland, moeder van twee dochters (11 en 16). 

 

Mag ik er voor jou zijn?

 

Liefs

 

Dee

 

Mail: info@dee-sign.nl

Insta: dee_sign.nl

Insta: dee_creatieverouwverwerking.nl

Tel: 085-2007177Accommodatie

Radisson Blu Polar hotel****

Radisson Blu Polar Hotel beschikt over een gemeenschappelijk terras met hot tubs in de openlucht. Het hotel bevindt zich in Longyearbyen en is het noordelijkste full-service hotel ter wereld. Ongeacht of u binnen of buiten van het diner geniet in het restaurant van het hotel, u kunt altijd genieten van een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de fjord met uw maaltijd of drankje.

 

Alle kamers van het Radisson Blu Polar Hotel, Spitsbergen hebben een minibar of een koelkast, een tv en een bureau. Sommige kamers hebben ook een Nespresso-apparaat. Lokale specialiteiten en internationale gerechten worden geserveerd in het restaurant Nansen, en drankjes en lichtere maaltijden zijn verkrijgbaar bij de Barentz Pub & Spiseri. Elke ochtend wordt er een populair ontbijtbuffet geserveerd. U kunt tevens genieten van de sauna bij het hotel.

 

Het hotel bevindt zich op 1 km van het Svalbardmuseum. De luchthaven van Svalbard ligt 3 km verderop. 


Standaard tweepersoonskamer

Onze tweepersoonskamers zijn ongeveer 20 m² groot en zijn uitgerust met een comfortabel tweepersoonsbed en bieden plaats aan maximaal 3 gasten. De kamer bevindt zich in het hoofdgebouw van het hotel en biedt uitzicht op de Plateau berg, de Isfjord of de Hiorth berg. In de badkamer vind je een bad en de kamer heeft een waterkoker, tv, slippers en een badjas. Het is mogelijk om een strijkijzer / strijkplank te lenen. Elke ochtend wordt een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd in Restaurant Nansen. Alle kamers hebben gratis high-speed draadloos internet.Dineren

Als er deelnemers zijn die het fijn vinden om gezamenlijk te dineren dan behoort dat tot de mogelijkheden. We kunnen met elkaar overleggen waar we een tafel zullen reserveren.

 

Om je een idee te geven van de prijzen in restaurants hebben we hier een overzicht gemaakt.

 

Salade: € 15

Vega burger: € 15

Hamburger: € 17

Pizza: € 17

Vis: € 25

Beef: € 27

Kingcrab: € 42

 

Drinken:

Water: Gratis in bijna alle restaurants.

Frisdrank: € 4 

Bier 50cl: € 8

Wijn: € 8 

Thee/Koffie: € 4

 

Klimaat

Maand Gemiddelde Max/Min temperatuur
December

 -12° / -19°

Wat is exclusief

 • Alle maaltijden behalve ontbijt. (Mits anders aangegeven)
 • Tips voor de gids
 • Noorderlicht garantie

Heb je nog vragen?

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791Boek hier direct jouw droomreis naar Spitsbergen.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

 

Post adres:

Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

Bezoek adres: (Alleen op afspraak)

Edisonstraat 16 

3261LD Oud-Beijerland (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie over Spitsbergen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Voorwaarden en extra informatie

 

Uitleg moelijkheidsgraad van excursies

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Samenwerking: