Vliegtickets

Meer betalen voor alle vluchten op 1 dag? Of kies je voor een voordeligere vlucht met overnachting in Oslo of Tromso?

 

Toen wij in 2016 voor het eerst naar Spitsbergen gingen, kozen wij voor de meest voordelige optie. In dat geval was dat een vlucht van Amsterdam naar Kopenhagen. Daar brachten we  de nacht door in een hotel dichtbij de luchthaven. De volgende ochtend vroeg vlogen we naar Oslo waarna we van Oslo weer door vlogen naar Longyearbyen. De totale vliegtijd was ongeveer 6 uur.  De terugweg was een stuk minder complex.  Voor ons was deze complexe reis veel voordeliger dan alle vluchten op 1 dag.  Het is altijd een overweging, kies je voor gemak en meer betalen of voor de budgetvriendelijke variant en een complexere reis.  Als je van plan bent om naar Spitsbergen te gaan dan ben je vanzelfsprekend al een avonturier! Anders had je wel een All-in vakantie gekozen naar een warm oord. Zit je met een beperkt budget maak dan voor jezelf een lijst met alle kosten die er nog bij komen wanneer je een extra overnachting moet maken in Oslo of Tromso. Denk er aan dat een Pizza Margherita in Noorwegen al gauw naar de € 15,- gaat en een halve liter bier zo'n € 10,- Neem dit allemaal mee in je overweging zodat je makkelijker een besluit kunt nemen. 


Met wat voor ticketprijzen moet je rekening houden?

Deze vraag horen we vaak. Als je de prijzen naar Spitsbergen nog niet eerder in de gaten hebt gehouden weet je natuurlijk niet wat voordelige tickets zijn en wat de dure tickets zijn. Laten we zeggen dat je een goede prijs betaald als je tussen de € 250,- en € 320,- per ticket betaald. De vluchten vanaf Schiphol zijn doorgaans voordeliger dan wanneer je vanaf Brussel vertrekt.  Wanneer je op zoek bent naar tickets en je ziet ze onder de € 250,-  p.p dan is ons advies om deze zo snel mogelijk te boeken. Hoe langer je wacht hoe hoger de prijzen worden. Spitsbergen is geen last minute bestemming. Wij kunnen nog een vliegticket prijscheck voor je doen om te kijken of je echt de voordeligste tickets hebt.SAS vliegt dagelijks vanaf Oslo/Tromso naar Longyearbyen.  In de meeste gevallen dien je in Oslo of Tromso te overnachten waarna je de dag erna je reis kunt voortzetten. 

Norwegian vliegt dagelijks vanaf Oslo/Tromso naar Longyearbyen. In de meeste gevallen dien je in Oslo of Tromso te overnachten waarna je de dag erna je reis kunt voortzetten. We vlogen terug met Norwegian in de nieuwe Boeing 737-800 en hadden goede Wifi en tv aan board.  Hotels dichtbij de luchthavens