Gastenboek

Commentaren: 43
 • #43

  Ineke (maandag, 13 mei 2024 11:31)

  Spitsbergen 1 mei tot en met 8 mei 2024
  Eindelijk was het 1 mei. Deze reis naar Spitsbergen stond al lang op mijn verlanglijstje.
  Het was in 1 woord geweldig.
  Heerlijk dat alles voor je was geregeld. Bjorn is een geweldige reisleider. Niets is hem te veel. De groep was leuk.
  De excursies waren geweldig. De boottochten door het pakijs, wat een prachtige omgeving en een prachtige natuur.
  De Sneeuwscootertocht naar het oosten : onvergetelijk. De huskytocht superleuk.
  Aan het eind van de dag gezellig met z'n allen aan het diner.
  24 uur daglicht is ook iets bijzonders.
  Als je van avontuur houdt boek snel!
  Ik denk dat ik nog een keer terugga. Ik kan gewoon niet kiezen ... in februari of augustus.
  Bedankt Bjorn voor deze geweldige ervaring!

 • #42

  Monique Brouwer (zondag, 25 februari 2024 21:27)

  Afgelopen woensdag kwam ik weer thuis na een heerlijke tijd op Spitsbergen (groepsreis van 13-21 februari). Al sinds 1998 wou ik hier naartoe en dit jaar was het zover. Mijn eerste ervaring met een groepsreis en ik kan het alleen maar aanbevelen. Zowel OntdekSpitsbergen als de bestemming zelf. Bjorn bracht zijn passie voor deze plek aan ons allen over en niets was teveel: een perfecte begeleiding tijdens de vluchten, een persoonlijke welkomskaart, het aanpassen van activiteiten (ik denk dat onze groep het niet steeds even makkelijk voor hem heeft gemaakt), het extra inlassen van het aanbieden van een onvergetelijke boottocht nav de vervroegde vergunning van één van de booteigenaars dit jaar en waar mogelijk een fotoshoot.
  En Spitsbergen zelf: net als de roze gekleurde luchten een betoverende plaats.

 • #41

  Marlien Plantenga (zaterdag, 24 februari 2024 09:22)

  Spitsbergen 31 januari tot en met 7 februari 2024
  Een hele bijzondere reis die ik nooit had willen missen.
  De beste reisleider EVER!!!
  Bjorn wist van begin tot eind alles tot in de puntjes te regelen. Er waren wat tegenslagen, onder andere op de heenweg ivm een storm boven Noord Noorwegen, een vlucht geannuleerd en we dus daardoor pas een dag later aankwamen op Spitsbergen. Die dag krijgen we niet mee terug maar Bjorn wist een ieder tegemoet te komen om eventueel gemiste excursies op andere dagen weer in te halen/of voor iets anders te kiezen. Een heel geregel maar hij kreeg het voor elkaar.
  Zijn persoonlijke benadering met een welkomstkaartje in het hotel met persoonlijke woorden voor ieder groepslid raakte mij en menig ander was daardoor ontroerd en emotioneel geraakt. Bjorn weet de juiste snaar te raken.
  Verder kon je hem dag en nacht vragen stellen en hij bleef altijd rustig, ook tijdens de vervelende teleurstellingen.
  Spitsbergen was ruig, woest en koud. Allerlei ingrediënten om uit je evenwicht te raken. Bjorn hield een ieder in de gaten en vroeg regelmatig hoe het met je was. Hij informeerde dagelijks of het wel goed met je ging. Ik heb dit als zeer prettig ervaren. Hij wist mij altijd weer op mijn gemak te stellen.
  Ik heb me vooraf te weinig gerealiseerd dat het in deze tijd van het jaar nog zo donder was. Ik wist dat de dagen kort waren maar had verwacht dat het tussen 10.00 en 14.30 uur wel licht zou zijn.
  Maar dat was het niet, het was schemerig. Het werd nauwelijks licht, voor mij was dat niet licht te noemen. Ik zou bij een volgende keer ervoor kiezen om enkele weken later te gaan, wanneer er wat meer daglicht is. Dit heeft vooral te maken met mijn behoefte om de omgeving goed te willen zien. Aan de andere kant had ik deze ervaring nooit willen missen. Wanneer maak je het nou mee dat je een week vrijwel continu in het donker bent? Een bijzondere ervaring maar wel goed om op voorbereid te zijn.

  De kracht van deze reis lag voor mijn gevoel echt aan de persoonlijke benadering van Bjorn en de ruime tijd die hij vooraf nam om je goed te informeren over de reis en de mogelijke excursies.
  In eerste instantie had ik ervoor gekozen om voor de luxe van een hotel te kiezen maar ben achteraf zo blij dat we als groep bij elkaar in de Coal Miners Cabins zaten. Geen douche en toilet op de kamer maar gedeelde douches en toiletten op de gang. Doordat deze goed werden bijgehouden vond ik het geen enkel probleem om dit te moeten delen met anderen. Ben dan ook blij dat Bjorn me had verteld dat de rest van de groep ook in deze accommodatie zat. Het lijkt me niet fijn om met een groepsreis mee te doen en jij zit als enige in een hotel. Prima accommodatie op een mooie plek en ook leuk om te eten en een drankje te doen.
  Ik ben zo ontzettend blij dat ik dit heb mogen meemaken onder zo’n fijne begeleiding.

  Marlien Plantenga

 • #40

  Jan Vangeneugden (vrijdag, 09 februari 2024 13:55)

  Bjorn is de perfecte reisleider. Door een storm in Noorwegen was onze vlucht van Tromso naar Spitsbergen geannuleerd. Oplossing van de vliegmaatschappij: 4 dagen op hotel en dan de overige 3 dagen verder naar Spitsbergen.
  Bjorn heeft zich echt in alle bochten gewrongen om te zorgen dat we toch een andere vlucht hadden en 's anderendaags onze reis konden voortzetten. (niet evident voor een groep van 10 personen)
  En een prachtige reis was het ook. Sneeuwscooter- en huskytochten, oude steenkoolmijn en ijsgrotten bezoeken. Hiken door de sneeuw in de bergen, een wildlife safari of gewoon wandelen door Longyearbyen en het Svalbard museum bezoeken. 's Avonds met de groep gezellig uit eten of wat napraten met een lokaal gebrouwen pintje aan de bar.

  Zowel tijdens de voorbereiding als de reis zelf stond Bjorn altijd voor ons klaar. Geen vraag was te veel, geen antwoord te moeilijk.
  Zijn passie voor Spitsbergen is aanstekelijk. Ik kan heel goed begrijpen dat mensen verliefd worden op dat land.
  Ik heb niet alles kunnen doen wat op mijn verlanglijstje stond dus ik kijk er al naar uit om in een ander seizoen, samen met Bjorn, nog eens terug te gaan.

 • #39

  Patricia Nieuwenhuizen & Siem van Scheijndel (donderdag, 14 september 2023 00:15)

  Bjorn en Debra hebben voor ons een korte reis samengesteld, als eerste kennismaking met Spitsbergen. Het was een topvakantie!! Uiteraard door de bijzondere, schitterende omgeving, echt de moeite waard. Maar het was ook een topvakantie door de voorbereiding van Ontdek Spitsbergen!! Hele fijne, duidelijke communicatie, grote betrokkenheid van Bjorn en Debra. Super!

 • #38

  Frits Pilzecker en Menno Haverkort (donderdag, 17 augustus 2023 15:08)

  Om te vieren dat we allebei gestopt waren met werken, wilden we een bijzondere reis maken. En dat is het geworden, in alle opzichten! Spitsbergen is nergens mee te vergelijken: imponerende landschappen, volop wildlife, interessante historie, uitstekende restaurants en een jonge, internationale bevolking. Bjorn had voor ons een afwisselend programma 'op maat' samengesteld. We hebben prachtige boot- en kanotochten gemaakt langs indrukwekkende gletsjerwanden, walvissen, walrussen en zelfs een ijsbeer gespot en rendieren en poolvossen gefotografeerd. Heel interessant waren ook de rondleidingen door Longyearbyen en de excursie naar steenkolenmijn Gruve 3. Het uitstapje naar het verlaten Russische mijnstadje Pyramiden was onvergetelijk en ook het bezoek aan Barentszburg maakte indruk. De organisatie was zonder meer perfect: de transfers van en naar de luchthaven, onze gidsen waren enthousiast en deskundig en de busjes die ons naar de verschillende excursies moesten brengen waren keurig op tijd. Die ene keer dat een excursie door een technische mankement niet door kon gaan, zorgde Bjorn in no-time voor een goed alternatief. Heel prettig vonden wij ook dat hij heel snel reageerde op vragen of berichtjes die wij hem stuurden. Het werd al met al een memorabele reis, die we nooit zullen vergeten.

 • #37

  Nadia Florijn (vrijdag, 30 juni 2023 16:00)

  Ik weet niet eens waar ik moet beginnen! Maar als je het gaafste avontuur van je leven aan wil gaan?!, dan moet je met Bjorn en Debra mee naar Spitsbergen! Wij gingen half februari 2023 mee op groepsreis.

  Deze reis heeft mij diep geraakt. Wat een geweldige indrukken en herinneringen heb ik tot mij genomen. De bestemming is magisch en doet je echt beseffen dat je leeft!

  Bjorn en Debra zitten vol met passie voor Spitsbergen. Ze zorgen overal voor en zullen altijd een eerlijke en persoonlijke reactie geven op je vragen.

  Wij hebben zo genoten dat we een paar dagen bij aankomt in Nederland weer een trip Spitsbergen hebben geboekt, nu gaan we met hulp van Bjorn op eigen gelegenheid terug!

 • #36

  Peter (zondag, 25 juni 2023 09:52)

  Onze excursie was door omstandigheden gecanceld een week voordat we in Longyearbyen zouden zijn. Gelukkig heeft Björn nog iets kunnen regelen zodat we toch nog een fantastische dag hebben gehad.
  Ik zou iedereen die ooit nog eens naar Spitsbergen wil gaan aanraden om de site
  “Ontdekspitsbergen.nl” eens te bezoeken.

 • #35

  Dieter Goegebeur (zondag, 04 juni 2023 14:28)

  Zeer fijne en directe communicatie met Bjorn! Altijd bereikbaar en snelle respons! Betrouwbare planning!
  En expedities om duimen en vingers van af te lekken.
  Bedankt Bjorn voor de fijne samenwerking!

 • #34

  Madison (maandag, 06 maart 2023 19:13)

  Aan te raden reisorganisatie, alles is netjes verzorgd, denken met je mee en erg vriendelijk.

 • #33

  Melanie Rood (zaterdag, 04 maart 2023 19:25)

  Wij zijn erg enthousiast over zowel onze allereerste groepsreis met ontdek spitsbergen in 2022 evenals de organisatie van onze excursies tijdens onze bijzondere bruiloftsreis in 2023. Bjorn en Debra zijn zeer professionele reisleiders maar daarentegen ook fijne en gezellige mensen om mee op reis te zijn. Wanneer er dingen niet gaan zoals gepland, wordt er goed meegedacht en adequaat gehandeld. Want op Spitsbergen zijn weersomstandigheden wisselend en daar moet je oplossingsgericht mee om kunnen gaan. En de veiligheid van de reizigers is hierin ook belangrijk.
  De groepsreizen worden georganiseerd voor niet al te grote groepen, en er is veel mogelijk om ondanks het meegaan in een groep ook genoeg eigen tijd te hebben. Een goede combinatie van gezamenlijk optrekken in een groep evenals eigen tijd. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot het inhuren van bjorn of debra als privé gids, wat interessant is als je met je familie of collega's deze bijzonder plek wilt ervaren.
  Wij raden het reizen met ontdek spitsbergen dan ook ten zeerste aan! Het levert je onvergetelijke herinneringen op, en deze zijn echt niet vergelijkbaar wanneer je met een grote reisorganisatie gaat.
  Bij ontdek spitsbergen is de service en organisatie zeer professioneel maar persoonlijk!

 • #32

  Richard Haverkamp (vrijdag, 03 maart 2023 21:31)

  Nu weekje weer terug van Spitsbergen, grote ervaring, mooie reis,.
  Reis die je nooit vergeten zal, veel Foto's gemaakt ,maar die niks vertellen hoe t daar echt is, heel donders mooie dagen gehad daar , Snowscooter, Honde tochten, mooi weer maar soms ook donders koud , , GROOTE aanrader ,,

 • #31

  Hans Reitzema (maandag, 27 februari 2023 11:29)

  Op 15 februari samen met mijn vrouw vertrokken naar Spitsbergen onder begeleiding van Bjorn. Na een mooie tussenstop in Oslo op 16 februari doorgevlogen naar Longyearbyan. Hier 5 dagen verbleven in het schitterende en goede hotel Radisson, welke onze basis was om het eiland te verkennen. We hebben erg genoten van deze avontuurlijke reis, veel extra tochten bijgeboekt hierbij een aantal niet te vergeten indrukken opgedaan en bovenal veel respect voor de natuur en de mensen op dit stuk van onze aarde gekregen.

  Terugreis ook probleemloos via Oslo.

  Complimenten voor Bjorn (en Debra), hoe hij de reisgroep begeleid heeft zonder te nadrukkelijk aanwezig te zijn. Alle excursies zijn zeer goed verzorgd, het vervoer naar de verschillende restaurants alsmede locaties voor het Noorderlicht. Al me al een overgetelijke ervaring en een reis welke zeer zeker de moeite waard is voor mensen die opzoek zijn naar avontuur en herinneringen op een locatie waar nog niet veel mensen geweest zijn.
  Een echte aanrader

 • #30

  Heidi Maris (vrijdag, 24 februari 2023 15:20)

  Supergave reis gehad met @ontdekspitsbergen. Mooi, gezellig, vernieuwend en soms extreem. Met Bjorn ben je in veilige handen op deze bijzondere lokatie. Absoluut voor herhaling vatbaar!

 • #29

  Tessa Caudron (vrijdag, 24 februari 2023 15:18)

  Spitsbergen is zo onaards mooi en uniek dat je bijna niet anders kan dan het meteen in je hart sluiten. De keuze uit unieke excursies en de ervaren begeleiding zorgen ervoor dat je zorgeloos kan genieten.

 • #28

  Louise van Zanten (vrijdag, 02 september 2022 09:08)

  Ik ben net twee weken terug. Wat een gewelidge reis was dit!!! Bjorn heeft alles top geregeld. Het persoonlijke contact is echt van toegevoegde waarde. Als je op zo'n afgelegen plek bent, dan is het een fijn gevoel dat je weet dat er iemand voor je klaar staat als dat nodig is. Ik ben zeker van plan om nog eens terug te gaan tijdens het noorderlicht seizoen. Super bedankt voor al je tips. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van deze reis. Louise

 • #27

  peter van aarle (vrijdag, 01 april 2022 21:25)

  tja hoe moet ik beginnen? bedrijfsuitje naar spitsbergen! heb hekel en kan niet tegen kou! mede door bjorn toch enthousiast geworden! en wat een trip is het geworden! voor iemand die al heel veel heeft gezien en gedaan in het leven en dan achteraf te zeggen dat dit met afstand mooiste en in mijn geval leukste is wat ik ooit heb gedaan is heel bijzonder. daarvoor heb je natuurlijk ook je collega’s nodig maar een super gids als bjorn die alles regeld en doet voor je maakt dat een heel stuk makkelijker! 1 tip wil ik wel geven als je met een groep gaat (2 of meer) is dat je over je grenzen moet praten en dat tijdig aan moet geven. want het is samen uit en samen thuis! je kan dus niet halverwege stoppen!
  in longyearbeyen wonen kennelijk alleen maar leuke en gezellige mensen en je voelt je overal thuis. en over spitsbergen zelf kan ik heel kort zijn! blindoek en half uur op sneeuwscooter en als ze hem dan afdoen en ze zeggen dat je op de maan zit zou je ze nog geloven ook! er staat geen boom op de eilanden maar alles is zo indrukwekkend en mooi! en dat zegt iemand die zelf hekel heeft aan tuin en tuinieren! ik ga zeker nog een keer terug maar dan met mijn dochter want zij wil na alle foto’s en filmpjes dit zelf ook meegemaakt hebben!
  bjorn bedankt voor alles ook de lol en vriendschap gedurende alles!

 • #26

  Monique (woensdag, 09 februari 2022 20:04)

  Ik heb "Ontdek Spitsbergen" ontdekt via Instagram en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Mijn eerste vraag aan "dutch.arctic.guide" (Bjorn) was, kan een 60 plusser dit ook nog aan? Het antwoord was dat dit zeker kon bij een normale conditie, dus ik zag ineens een droom in vervulling gaan. Ik droom namelijk al van zeer jong over reizen naar arctische gebieden en zei altijd : ooit ga ik naar Spitsbergen! In die tijd was dat echter nog ondenkbaar, maar het is me wel altijd blijven boeien.
  Toen heb ik mijn stoute schoenen aan getrokken en geboekt, met het idee "you only live once".
  Heb er geen seconde spijt van gehad en ben sinds mijn boeking via chat contact blijven houden met Bjorn en er werd geantwoord op elke vraag die ik stelde.
  Via de WhatsApp groep kon ik al kennis maken met de medereizigers en werd er aardig wat over en weer gechat.
  Kreeg tijdig een heel gedetailleerde reisplanning en info over mijn persoonlijke excursies. Ook alle info over de steeds wijzigende coronaregels. Dus toen we na lang wachten eindelijk gingen vertrekken op 1 februari 2022, was ik er helemaal klaar voor.
  Het sprookje kon beginnen van zodra we, na een lange reis en wat schermutselingen in Oslo met een last minute wijziging van de Covid regels (die trouwens prima door Bjorn werden opgelost), landden op Spitsbergen.
  Al mijn verwachtingen werden ingevuld. Noorderlicht, hondenslee EN kennismaking met de hondjes, snowscootertocht, poolvossen spotten, enz.... en dit alles in een voor mij geweldig landschap. Ik heb genoten van begin tot einde en ben helemaal verliefd geworden op het ruige, toch nog ongerepte, karakter van Spitsbergen
  Geweldige plus is de begeleiding door Bjorn. Weer geen vraag is teveel. Hij zorgt dat alles prima verloopt, is aanwezig zonder dat je je in je vrijheid beknot voelde. Na de excursies was het ook steeds gezellig, er werd veel gelachen en de sfeer zat goed in de groep.
  Dus Bjorn, nogmaals bedankt voor deze geweldige ervaring en de kans is zeer groot dat ik in augustus 2023 terug meega om de zomerse kant van Spitsbergen te leren kennen. Je bent een topper!
  "Ontdek Spitsbergen" is de beste en klantvriendelijkste reisorganisatie.

 • #25

  Bas & Inge (woensdag, 15 december 2021 11:41)

  Voor ons: (mijn vrouw en ik) zijn de Scandinavische landen de ultieme reislanden. Na Noorwegen, IJsland, Fins Lapland te hebben ontdekt wilde we "naar het eind van de wereld".
  Na veel googlen en reisprogramma's bekijken kwamen we bij Spitsbergen(Svalbard) uit. Maarja hoe plan je zo'n reis incl excursies, het is geen Turkije qua boeken, vlucht, excursies etc. We wilden dus op reis met een ervaren gids, wel dan niet in groepsverband (voor ons geen probleem.)

  Uiteindelijk kwamen we vrij vlot bij ontdekspitbergen.nl uit. Een compleet uitgestippelde reis incl gids die veel ervaring in spitsbergen heeft.... Ideaal!
  We hebben deze reis geboekt en toen kwam Corona.....gelukkig dacht Bjorn (de gids/eigenaar) met ons mee en zijn we net terug van ons avontuur naar spitsbergen. En geloof ons wauwie! Hoezo het einde van de wereld... Geweldig, geweldige geschiedenis, cultuur, omgeving, natuur, wat een avontuur! .

  Met een duidelijke opmerking, zonder Bjorn was dit nooit gelukt. Gaat een excursie niet door, Bjorn regelt een andere zodat je volop kunt genieten zonder de stress van het regelen als er iets gebeurd. (ok, de stress had Bjorn om zijn gasten iets geweldig te bieden, maar hoe fijn is het om dit uit handen te geven en hij regelt het wel!).

  Zo'n reis maak je niet zomaar, het is dus erg handig om iemand bij te hebben die weet wie/wat/waar en hoe. We hadden daarbij een super gezellige (kleine) groep wat helpt bij het positieve gevoel wat wij hebben na zo'n speciale reis.

  Kort samengevat, wil je zorgeloos op reis, met een gids die ervaring en passie heeft voor spitsbergen en gewoon ook kei gezellig is! Doen! Boeken die hap je gaat er geen spijt van krijgen!

  Oja ik ben niet ingehuurd om een review te schrijven, maar ben wel zeer positief over de ervaring, reis, gezelschap, en uiteraard Bjorn en zijn vrouw die het voor ons een onvergetelijke reis hebben gemaakt! Super tak!

 • #24

  Jennifer de Jong (dinsdag, 02 november 2021 09:33)

  Ik ben net twee weken terug en ben zeer te spreken over alles wat Bjorn heeft gedaan om onze reis tot één van de mooiste reizen te maken die we ooit hebben gemaakt. Helaas werd onze reis in 2020 geannuleerd door Corona. Hij ging in gesprek met ons en wij besloten om de reis uit te stellen. Toen in juli dit jaar reizen weer mogelijk werd zocht Bjorn zelf contact met ons op en kwam hij met een geweldige programma. Om ons te bedanken voor het vertrouwen kregen we zelfs een veel betere prijs. Door zijn noorderlicht alert hebben wij in de nacht het eerste noorderlicht van het seizoen kunnen waarnemen. Waren alle reisorganisaties maar zoals Ontdek Spitsbergen. De persoonlijke aanpak is een verademing. Ik zou iedereen aanraden om zijn Spitsbergen reis hier te boeken! Je krijgt er geen spijt van!

 • #23

  Sander & Marylou (woensdag, 29 september 2021 09:16)

  Wij hebben een fantastische reis in Spitsbergen gehad. Bjorn heeft voor ons vooraf alle excursies geregeld + het hotel en dit was helemaal top! Ook heeft hij ons geholpen met allerlei random vragen die wij vooraf, en tijdens onze reis over Spitsbergen of gerelateerde zaken hadden. Hij was heel toegankelijk, vriendelijk en wist duidelijk waar hij het over had. De excursies waren stuk voor stuk fantastisch en ook goed geregeld. Het hotel was ook netjes en fijn, allemaal goede keuzes! We hebben van Bjorn een duidelijk overzicht met informatie gehad, vooraf aan de reis. Dit was heel makkelijk en overzichtelijk. Spitsbergen is absoluut een aanrader en Bjorn maakt het plaatje compleet. Absolute aanrader voor iedereen! Bjorn, bedankt!

 • #22

  Jegor Meulstee (dinsdag, 24 maart 2020 15:26)

  Afgelopen februari had ik het voorrecht om de eerste groepsreis van ontdekspitsbergen.nl mee te maken. Een groepsreis, ik wist niet goed wat ik er van kon verwachten. Het valt of staat toch wel met de reisleider. Maar wat een topervaring was dit!

  Alles was tot in de puntjes geregeld. De vlucht, overnachtingen, excursies maar ook het “aurora alert”. Je kan merken dat Björn (onze reisleider op deze reis) maar ook Debra (in de communicatie voorafgaand aan de reis) erg veel afweten van de locatie. Ook al spreekt de locatie voor zichzelf, zij maken de reis echt compleet!

  De bestemming zelf is fantastisch en voor velen een “once in a lifetime” moment. Al bekruipt mij ook het gevoel dat het voor mij niet bij één bezoek gaat blijven. Jullie enthousiasme in combinatie met de bestemming hebben mij met beide handen aangegrepen.

  Toppers, bedankt voor deze onvergetelijke ervaring.

  Ik ben fan!

 • #21

  Reg (maandag, 02 maart 2020 15:57)

  De laatste week van 2019 in Longyearbyen doorgebracht. Alles was in de puntjes geregeld en dat werd zelfs bij ons gecheckt door de toppers van ontdekspitsbergen. Blijft maar één puntje van commentaar over: ik ben onvoldoende gewaarschuwd voor het verslavende karakter van Spitsbergen. IK WIL TERUG !!!! (maar dan als het licht is)

 • #20

  Laura van den Biggelaar (zaterdag, 22 februari 2020 14:43)

  Wát een fantastische februari-groepsreis was dat! De bijzondere en fascinerende bestemming, de organisatie, de activiteiten, de keuzes en de groep; alles was top. Bedankt Ontdek Spitsbergen voor dit gave avontuur!

 • #19

  Tom en Jula (zondag, 20 oktober 2019 22:16)

  Voor mijn 50e jubileum wilden we iets aparts op een koud land boeken. Ijsland en Noorwegen hadden we al gedaan en uiteindelijk op de site van ontdekspitsbergen.nl terecht gekomen. Voor wat meer tekst en uitleg een afspraak met Bjorn gemaakt. Goed geinformeerd en enthousiast een week geboekt. En wat een een week is het uiteindelijk geworden! Alles prima geregeld. Bjorn staat altijd klaar voor vragen, reageerd snel en geeft tijdens de reis ook tips. Noorderlichtkans en waar het beste te bekijken, restaurants etc. Alle excursies, Barentzburg, Pyramide, e-biking, icecave, rondtoer,husky farm, Quad echt leuk en vooral de bootreizen werkelijk prachtig o.a. door het mooie weer en zelfs een ijsbeer gezien. Voor Jula van origine Russische was vooral Pyramide heel bijzonder. Ze heeft de tijd zoals het achtergelaten is zelf meegemaakt en dat maakte het speciaal. We zijn daar dan ook een extra keer met bootocht heen gegaan :). Kortom een perfecte mooie tijd gehad en we hopen nogmaals een reis te kunnen maken met ontdekspitsbergen.nl

  Tom en Jula

 • #18

  Satu Renko (woensdag, 05 juni 2019 14:04)

  Thank you for all the kind efforts you did to make our visit to Svalbard the most amazing and memorable! Without you it would not have been so easy to find out what to do and when. You guys rock! With love, Satu & Kimmo from Northern Finland, Äkäslompolo

 • #17

  Diana Braaksma (dinsdag, 04 juni 2019 22:14)

  Wij vertrokken naar Spitsbergen om de marathon te lopen... en als we er toch zijn ook wat excursies!
  Geweldig advies van Björn gehad.
  Op de eerste trip gelijk al 2 ijsberen, walrussen , Beluga dolfijnen en zeehonden !
  Daarna nog Spitsbergen in notendop gedaan... de leukste gids ooit gehad ( Viggo, prachtige stoere man de oudste van het eiland) die de beste verhalenverteller is.
  Björn is eigenlijk altijd per app bereikbaar wat heel handig is voor snel even een tip! Dus ga je naar Spitsbergen boek hier! Beste service en prijs.

 • #16

  Juan en marijke (woensdag, 03 april 2019 17:45)

  Zoals waarschijnlijk bij veel mensen leek ook voor ons Spitsbergen een onbereikbare vakantiebesteming, tot we op de website van ontdekspitsbergen.nl uitkwamen. Dat was allemaal zo duidelijk en betaalbaar dat de stap om een mailtje te sturen zeer klein was en al HEEL SNEL kregen we een mailtje retour met antwoorden op al onze vragen. De link op de website om de vliegtuigtickets te bestellen is ook heel handig. De geboekte excursies waren door Björn perfect geregeld. Zowel de huskytocht, boottocht en sneeuwscootertocht geven op Spitsbergen door het prachtige mooie ruige landschap en het steeds wisselende weer een echt expeditiegevoel met steeds Bjorn als gids op de achtergrond die je via mail altijd kan bereiken als je nog een vraag hebt. Ontdekspitsbergen.nl is zeker een aanrader, wij gaan nog zeker terug.

  Juan en Marijke

 • #15

  Nathan-Astrid-Sarah-Reindert (dinsdag, 05 maart 2019 18:46)

  Bjorn staat klaar met vele tips en doet echt zijn best om samen met zijn gasten een droomreis op een betoverend eiland in elkaar te steken. Hij heeft ons fantastisch geholpen bij het boeken van excursies die aan onze voorwaarden voldeden. We kregen ook altijd zeer snel feedback van hem bij onze vragen. Hij volgde ook mee op wanneer we het Noorderlicht konden verwachten. Kortom: een echte aanrader om bij Ontdek Spitsbergen je reis te boeken!

 • #14

  Woudstra (zondag, 03 maart 2019 11:38)

  Onlangs zijn wij met het gezin een lang weekend naar Spitsbergen geweest. Op dat moment waren Bjorn en Debra ook aanwezig op Spitsbergen.
  We hebben meerdere excursies via Ontdek Spitsbergen geboekt. Alles wordt tot in de puntjes geregeld, maar vooral ook snél geregeld. Op alle mailtjes en whats appjes krijg je een reactie, geen enkele vraag blijft onbeantwoord. Daarnaast geven ze bruikbare tips en zorgen ze ervoor dat het een onvergetelijke vakantie wordt. Achteraf kregen we nog een paar leuke filmpjes van de excursie die we gezamenlijk hadden gedaan. Bjorn en Debra, dank voor jullie hulp!

 • #13

  Sanne Peperzak (zondag, 10 februari 2019 13:21)

  Heel erg bedankt voor het organiseren van onze reis!
  Het was echt super geregeld en de waarschuwingen voor het Noorderlicht waren ook echt super.
  Bedankt voor alles.

 • #12

  Sofie (zaterdag, 20 oktober 2018 02:01)

  Mijn man en ik zijn op huwelijksreis geweest naar Spitsbergen.
  Alle uitstappen waren geboekt door Bjorn en Debra.
  Alles is super goed verlopen en we hebben een onvergeetelijke en prachtige reis gehad. Het is echt een fantastische bestemming met een wondermooie natuur.
  Wij wouden ook heel graag het noorderlicht zien en dankzij de goede hulp van Bjorn en Debra, die ons constant op de hoogte hielden waar we juist moesten kijken op het moment dat het noorderlicht te zien was, is het gelukt.
  Voor de reis had ik veel vragen en hier werd steeds snel en vriendelijk op geantwoord. We hebben zelfs een persoonlijk cadeau'tje gekregen omdat het onze huwelijksreis was, dit deed ons enorm veel plezier!
  De klantenservice is perfect!
  Wie graag naar Spitsbergen wil gaan, kan ik alleen maar aanraden om bij Ontdek Spitsbergen te boeken. Je merkt echt dat ze er een fantastische reis voor jou persoonlijk willen van maken.
  Wij willen langs deze weg Bjorn en Debra ook graag nog eens bedanken voor de tijd die ze gespendeerd hebben in het plannen van onze uitstappen en het geduld bij het beantwoorden van onze vele vragen.

 • #11

  Martine (vrijdag, 07 september 2018 10:11)

  Als je naar Spitsbergen wilt, is Ontdek Spitsbergen je beste optie. Het is geen alledaags vakantieland waar je honderd websites over hebt, dus de hulp van Bjorn is heel prettig. Hij reageert overal heel snel op en zoekt iets voor je uit als dat nodig is. Bij aankomst in Longyearbyen bleek inderdaad alles goed geregeld te zijn, stonden we bij elke excursie ingeschreven en hebben we precies gedaan wat we hadden afgesproken en geboekt. We hadden een topweek!

 • #10

  Stan (vrijdag, 01 juni 2018 15:23)

  Eind februari besloten om een vinkje op de bucketlist te zetten en een reis naar Spitsbergen te boeken. Via Instagram kwam ik in kontakt met Debra en Bjorn. Vanaf het eerste moment was dit kontakt hartelijk en behulpzaam. Op alle vragen kwam een snel en duidelijk antwoord en geen vraag was te veel. Begin april uiteindelijk de reis gemaakt en ook tijdens mijn verblijf in Longyearbyen werd elke plooi meteen door Bjorn vlot en deskundig glad gestreken. Je kreeg het gevoel dat Debra en Bjorn net zo hard meegenoten van deze unieke trip als ikzelf.
  Aan deze ijskoude trip kan ik alleen maar vol lof en met zeer warme gevoelens terug denken. De locatie en begeleiding, op afstand, waren in een woord TOP!!!!
  Dit was mijn eerste maar zeker niet het laatste bezoek aan Spitsbergen/Svalbard

 • #9

  Frans Bouman en Margo Groeneveld (woensdag, 25 april 2018 08:54)

  Bjorn ,wij willen je bedanken voor de geweldige inzet en het snelle handelen vooraf en op afstand van onze reis.Na ons eerste contact vertrokken wij twee weken later op 29 maart met alle info op zak.De trips welke je adviseerde en regelde waren bijzonder.We kregen een prachtig inzicht in de geschiedenis van dit gebied .En waren zeer onder de indruk van de natuur .De zon en de lage temperaturen maakte het compleet.Het contact was zorgzaam en de reactie van jou kant super snel.Ontdek Spitsbergen is een echte aanrader voor iedereen die dit gebied echt wil ontdekken!

 • #8

  Michel (vrijdag, 20 april 2018 22:40)

  Ons bezoek aan Spitsbergen was geweldig. Drie dagen sneeuwscootertocht (Barentsburg / Tempelfjorden / Oostkust) en bootreis door het pakijs naar Pyramiden geboekt via ontdekspitsbergen.nl. Het contact met Björn is erg prettig: goede info en snelle reacties op e-mail en whatsapp. Aanrader voor iedereen die naar Spitsbergen wil.

 • #7

  Natascha van Klei-Schot (maandag, 09 april 2018 08:56)

  19-03-2018
  Wij zijn eind februari/begin maart met 3 meiden naar Spitsbergen geweest. Wat een zeer fijne, deskundige en vlotte mensen zijn Bjorn en Debra. uitstekend geholpen om een vlucht te vinden, Snel reacties op vragen. Tijdens de reis zelf tips en Noorderlichttips gekregen (helaas niet gezien). Ik kan iedereen aanraden om met deze ondernemers in zee te gaan. je krijgt echt waar voor je geld! Groet Natascha

 • #6

  Arnold Olijkan en An The (maandag, 09 april 2018 08:54)

  24-02-2018
  Het noorderlicht heeft altijd al op onze verlanglijst gestaan, daarom hebben wij de afgelopen jaren al een aantal reizen naar het Noorden gemaakt om dit prachtige schouwspel te kunnen bewonderen. Een reis langs de kust van Noorwegen met de postboot Hurtigruten, een reis naar Fins Lapland en onlangs nog naar IJsland. Tijdens al deze reizen zagen we minimaal één tot meerdere keren het noorderlicht. Zodoende kwam Svalbard in beeld. We schrokken echter van de prijzen van al de touroperators. Het begon er op te lijken dat Svalbard voor ons onbereikbaar zou blijven. Maar ik bleef steeds maar speuren op het internet, totdat ik de website www.ontdekspitsbergen.nl ontdekte. Plotseling kwam alles in een stroomversnelling en op 6 februari 2018 konden we daadwerkelijk op reis naar Svalbard gaan. We hadden de vliegtickets geboekt via de link op deze website, en Bjorn van deze website heeft voor ons het hotel en de excursies geregeld. Het is een bijzondere ervaring geweest. Tijdens ons verblijf zaten we in Gjestehuset 102 in het gehucht Nybyen op zo'n 2,5 km van Longyearbyen. Vlakbij dit hotel is er een plek waar het aardedonker is, een prima plek om het noorderlicht te zien.Maar ook gedurende de schemering overdag is het hier erg mooi, die blauwe gloed aan de hemel maakt het zo bijzonder. Verder zijn er allerlei excursies te doen, zoals met de sneeuwscooter. Verder kan men op zoek naar het noorderlicht gaan met de snowcat. Ik zou nog uren kunnen doorgaan, maar ik laat het hier bij. Via ontdekspitsbergen.nl kan er geboekt worden naar deze bijzondere bestemming. Het is ons buitengewoon goed bevallen. Arnold Olijkan en An The.

 • #5

  Dagmar & Casper (maandag, 09 april 2018 08:53)

  19-02-2018
  Bjorn heeft ons fantastisch geholpen in de aanloop naar en tijdens onze reis naar Spitsbergen. Hij brengt alles met zoveel passie dat je er zelf ook steeds enthousiaster over wordt. Wij kijken terug op een prachtige vakantie en zijn Bjorn super dankbaar voor alle ondersteuning. Hij weet waar hij het over heeft en is op elk moment van de dag bereikbaar om al je vragen te beantwoorden. Als je overweegt om naar Spitsbergen af te reizen laat je dan zeker door Bjorn adviseren! Absoluut een aanrader.

 • #4

  Linda Griffioen (maandag, 09 april 2018 08:52)

  10-01-2018
  Wij zijn recentelijk op Spitsbergen geweest. Al ons contact verliep via Bjorn. Op elke vraag, klein of groot, had hij een antwoord. En op elke vraag reageerde hij heel snel. Zelfs tijdens ons verblijf op Spitsbergen heeft hij ons nog geholpen met allerlei informatie. Wij snappen zijn enthousiasme voor dit bijzondere gebied. Wij gaan nog een keer terug en zullen Bjorn dan weer inschakelen om verblijf en excursies voor ons te regelen.

 • #3

  van Voorthuizen (maandag, 09 april 2018 08:52)

  08-01-2017
  Hele leuke reis naar Spitsbergen gemaakt. Goede ondersteuning van ontdek spitsbergen bij het uitkiezen en boeken van excursies en uitstekende reactiesnelheid.

 • #2

  Gabrielle (maandag, 09 april 2018 08:51)

  05-01-2018
  We zijn super goed geholpen. Iedere keer kregen we snel antwoord en werden we goed geholpen. Ontdek Spitsbergen is echt een must als je naar Spitsbergen gaat.

 • #1

  Sandra de Vries (maandag, 09 april 2018 08:50)

  11-12-2017
  Vanmorgen kreeg ik de vraag of wij een stukje wilde schrijven over onze ervaring met Ontdek Spitsbergen. Wij hebben de Spits afgebeten :) ! Wij waren de eerste boekers bij Ontdek Spitsbergen. Inmiddels zijn we alweer 4 weken terug en hebben we een onvergetelijke reis beleefd. Wat is het daar toch mooi! Bjorn en Debra hebben er echt alles aan gedaan om deze reis perfect te laten verlopen. Verwacht geen "normaal" reisbureau, zij weten waar je de voordeligste Sorels kunt vinden, de beste thermokleding kunt kopen en waar je het meest waar voor je geld krijgt op het gebied van excursies. We konden onze vragen zelfs over de WhatsApp stellen. Zeker naar dit soort avontuurlijke bestemmingen is het fijn als je de mogelijkheid hebt om direct contact te kunnen hebben met iemand die precies weet hoe het er daar aan toe gaat. Wij willen jullie hartelijk bedanken voor alles en wensen jullie heel veel succes! Groeten Frank en Sandra

Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

 

Post adres:

Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

Bezoek adres: (Alleen op afspraak)

Edisonstraat 16 

3261LD Oud-Beijerland (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie over Spitsbergen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Voorwaarden en extra informatie

 

Uitleg moelijkheidsgraad van excursies

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Samenwerking: