Optionele excursies

Groepsreis 3 - 11 augustus 2024


Boottocht naar Pyramiden en de Nordenskiold gletsjer

€ 309,- p.p.

Toen in 1998 de kolenmijnbouw stopte in Pyramiden werd het langzaamaan een verlaten dorp. De inwoners gingen terug naar het vasteland of besloten in Longyearbyen te gaan wonen. Door de lage tempraturen krijgen bacteriën hier weinig kans en daardoor zijn vrijwel alle gebouwen nog intact. Voordat we Pyramiden bereiken passeren we nauwe kliffen waar we veel vogels kunnen spotten. Ook zullen we nog naar de Nordenskiöldbreen (gletsjer) varen waar u een geweldig uitzicht heeft over de enorme ijsmassa. Terwijl u van het uitzicht kunt genieten gaat de staf de lunch voorbereiden op de barbecue. Zodra wij zijn verankerd op Pyramiden neemt de gids u mee voor een rondleiding door de spookstad. De bemanning zal waken over uw veiligheid en opletten dat er geen ijsberen in de buurt zijn.  Na de rondleiding zullen we langzaam aan weer terugvaren richting Longyearbyen.

 

Koffie, thee, frisdranken, bier, wijn, wafels, snacks en souvenirs kunnen worden gekocht in de kiosk op de boot.Wildlife foto safari

€ 235,- p.p.

Nadat je  met een busje bent opgehaald bij je accommodatie gaan we naar een plek waar poolvossen leven. De gids kent meerder plaatsen en kiest de meest gunstige.  Het gaat niet alleen om poolvossen. Er worden ook regelmatig rendieren, walrussen, zeehonden en arctische vogelsoorten gespot. Maar het hoofddoel is om de poolvossen te spotten in combinatie met een geweldig landschap. Draag warme kleding, boots, handschoenen en een muts. Het kan een koude dag worden.  Er is ongeveer 80% kans op het spotten van poolvossen. Er worden geen garanties gegeven.

 Walrus safari in een dichte speedboot

€295,- p.p.

 

350 jaar lang is er op Spitsbergen op walrussen gejaagd. Toen de walrus een beschermde diersoort werd waren er nog enkele honderden over. Gelukkig is de populatie de afgelopen jaren flink gestegen. Ga mee met onze boottocht en maak kennis met de walrus in zijn natuurlijke leefomgeving. De boot heeft comfortabele stoelen en is verwarmd. Als het weer het toelaat zullen we na onze lunch nog langs wat gletsjers varen. In de ochtend halen wij je op bij je accommodatie en rijden we naar de boot. Aan het einde zullen wij je ook weer terugbrengen. Bezoek een kolenmijn

Prijs: € 119,-  p.p.

Zonder de kolenmijnen was Svalbard nu nog steeds onbewoond. De kolenmijnen hebben heel veel betekend voor het hedendaagse leven. Je kunt een bezoek brengen aan Kolenmijn nr.3, deze mijn werd in november 1996 gesloten. Je krijgt een rondleiding en gaat in de grote mijnschacht. Als je het leuk vind kun je zelf door een smalle schacht kruipen met alle attributen die een mijnwerker ook bij zich moest dragen en ervaren hoe zwaar dit werk is. Uiteraard gaat dit alles onder begeleiding van een gids. Tijdens deze tour wordt er nog even tijd gemaakt voor een bak koffie of thee met een lekker koekje. Deze tour duurt ongeveer 3 uur. Je wordt opgehaald vanaf je verblijf en aan het einde van de rondleiding weer terug gebracht.Boottocht naar Ny-Alesund en 79 graden noord

€ 529,- p.p.

Ga mee op deze dagtocht per boot, dit is een zeer snele jacht  naar het meest noordlijk gelegen dorpje ter wereld. In dit plaatsje wonen voornamelijk natuurwetenschappers. Aangekomen in Ny-ålesund krijgen jullie een rondleiding door het dorpje. De gids zal jullie alles vertellen over de historie. In de boot wordt een warme lunch geserveerd. Op de terugweg varen we naar Kings Bay, op 79 graden noord. Hier zullen we toasten om vervolgens onze terugreis te starten.

 

In de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel en in de avond worden jullie weer terug gebracht.Bestuurder € 199,-  / Passagier € 139,-

Breng je rijbewijs mee.

We beginnen de tour in Adventdalen en rijden richting de oude airport. Hierna vervolgt de tocht door Endalen en rijden we naar de berg waar de enige werkende kolenmijn van Longyearbyen te vinden is. Namelijk Mine no.7. We stoppen hier voor een fantastisch uitzicht over de vallei. Op de terugweg rijden we langs een huskyfarm om husky's te knuffelen en drinken we een bak koffie of thee. 

 

Wat is inclusief:

Gids (Engelstalig)

Quad en brandstof.

Pak, helm , boots,  bril, 

Warme drank en koekjes

Transport van en naar je hotel.Over land en zee. (Hike en boottocht)

Prijs: € 144,-  p.p.

 

We zullen je met een busje ophalen vanaf je verblijf. Waarna we naar naar de de expeditielodge rijden. Hier krijg je een saftybriefing. Vervolgens rijden we naar de haven. Hier zullen we op een open ribboot stappen. Als iedereen zit zullen we naar de overkant van de fjord varen. Daar stappen we uit en beginnen we aan een beklimming, We stijgen ongeveer naar 400 meter boven zee nieveau. Wanneer we op de helft zijn zullen we op een mooie plek genieten van een expeditie lunch. vervolgens zullen we weer terugkeren naar de plek waar uit de ribboot stapte en weer terugvaren naar Longyearbyen. Je dient in goede conditie te zijn voor deze tocht.Boottocht naar Barentszburg en de Esmark gletsjer

€267,- p.p.

Boottocht naar Barentszburg en Esmark gletsjer.

Wanneer we vertrekken vanaf Longyearbyen naar Barentszburg komen we onderweg langs de Emarkbreen (De Esmark gletsjer) Als we bij de gletsjer zijn aangekomen zullen we de barbecue aansteken om onze warme lunch op te bereiden. Na de lunch vervolgt onze tocht naar het Russische mijnbouwdorp Barentszburg.

 

Als we aankomen bij de aanmeerplaats van Barentszburg zullen we ons klaar maken voor een rondleiding door dit bijzonder dorp. 

Hier worden we verwelkomt door een Russisch gids die ons zal rondleiden door Barentszburg.  De gids zal in het Engels uitleggen hoe het er hier aan toe gaat in het dagelijkse leven.  Na de rondleiding krijg je nog even de tijd om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen. 

 

Op de terugweg varen we langs Colesbukta. Dit is een fotogeniek gedeelte met oude verlaten gebouwen. Je zult verstelt staan van de velen vogels die we langs de kliffen zullen zien. 

 

Koffie, thee, frisdranken, bier, wijn, wafels, snacks en souvenirs kunnen worden gekocht in de kiosk op de boot.Kayak bij de gletsjer

369,- p.p.

Ga mee en maak een tocht die de rest van je leven bijblijft. We varen met een speedboot richting een gletsjerwand, gaan aan wal waar de kajaks klaar liggen en kajakken in rustig tempo richting de ijswand. Wanneer je met je kajak in het water ligt en de ijsschotsen voorbij drijven ben je even sprakeloos. Dit is een tocht die je niet mag missen! Met wat geluk zie je zeehonden in de omgeving.  Je krijg van ons een droogpak te leen dus wees niet bang voor het koude water. Als we weer terugkomen op de boot zullen wij een warme lunch  serveren. 

 

De transfer naar je accommodatie is inclusief!Huskytocht op wielen

€ 169,- p.p.

lijkt het jou wat om je mee te laten nemen door onze dappere viervoeters? Zij zijn vandaag de motor van jou kart. Nadat we alle deelnemers hebben opgehaald rijden we richting de huskyfarm. Hier krijg je te horen wat er van je wordt verwacht.

Elke kart heeft 1 bestuurder en 1 of 2 passagiers. Onderweg krijg je de kans om te wisselen. We maken een mooie tocht langs de kustlijn van Longyearbyen. Als we een aantal kilometers hebben gereden stoppen we kort om even om de honden te laten drinken. Na deze stop rijden we weer terug naar de huskyfarm en hebben we even tijd om afscheid te nemen van onze trouwe viervoeters.Speedboot naar Tempelfjorden en de Tuna gletsjer

€ 269,- p.p.

Kom aan boord van onze verwarmde speedboot en ga mee naar de gletsjer in Isfjord. Dit is het leefgebied van de ijsbeer.  Als we geluk hebben dan spotten we vandaag de King of the Arctic. Onderweg paseren we een vogel klif. Uiteindelijk komen we bij de ijswand aan in de Sassenfjord. Onze ervaren gids kan jullie hier alles over vertellen. In Bjonahamna zullen wij onze expeditie lunch nutigen terwijl we van het geweldige uitzicht kunnen genieten. De route is afhankelijk van weerstomstandigheden.

 Ga op zoek naar fossielen op de Longyear gletsjer

€ 79,- p.p.

Wanneer u over Svalbard vliegt, ziet u als een van de eerste dingen de unieke bergen die de archipel aanvankelijk zijn naam "Spitsbergen" gaven. De bergen, gevuld met oude sedimenten uit rivieren en moerassen, kunnen worden gelezen als oude boeken als je ze beter bekijkt. Svalbard is in veel opzichten een geologisch paradijs en tijdens deze tour maak je het van dichtbij mee!  

 Bezoek de bierbrouwerij voor een proeverij

€ 65,- p.p.

Bezoek de meest noordelijk gelegen brouwerij en doe mee aan een proeverij. Je krijg 5 verschillende bieren te proeven en daarbij de uitleg.

 Arctische uitdaging

€ 269,- p.p.

Ben jij klaar voor een echte uitdaging? Dit is een geweldige combinatietocht, kajakken en wandelen / klimmen.  We gaan van zee niveau naar 1000 meter hoogte. De berg die we vandaag trotseren is de meest gefotografeerde berg van Spitsbergen. Vanuit Longyearbyen kijkt iedereen tegen deze berg aan.  In de middag zullen we een lunch klaar maken.

In de ochtend halen wij jullie op bij de accommodatie en aan het einde zullen we jullie weer terugbrengen.

Ben jij klaar voor een echte uitdaging? Dit is een geweldige combinatietocht, kajakken en wandelen / klimmen.  We gaan van zee niveau naar 1000 meter hoogte. De berg die we vandaag trotseren is de meest gefotografeerde berg van Spitsbergen. Vanuit Longyearbyen kijkt iedereen tegen deze berg aan.  In de middag zullen we een lunch klaar maken.

In de ochtend halen wij jullie op bij de accommodatie en aan het einde zullen we jullie weer terugbrengen.Boottocht, walvis Safari

€ 199,- p.p.

In augustus staat de Isfjorden bekend als het voedselgebied voor de blauwe vinvis, vinvis, bultruggen en beluga's.

De kapitein en onze gidsen zullen hun best doen om ze te spotten, maar er is geen garantie dat we ze op elke reis zullen zien.Breng een nacht door op de meest noordelijk gelegen camping ter wereld.

€ 139,- p.p.

Lijkt jou het heerlijk om een nacht op de meest noordelijk gelegen camping ter wereld door te brengen? Dan is dit wat voor jou! 

In de prijs zit de transfer van je accommodatie naar de camping, het huren van een tent, slaapzak en een comfortabel luchtmatras. 

Bij de camping staat een gebouw met openbare keuken, toiletten en douches.

 

De tent staat al klaar bij aankomst.

Incheck en uitchecktijden: 14:00

 

 

 

 Geef hier je boeking door

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

 

Post adres:

Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

Bezoek adres: (Alleen op afspraak)

Edisonstraat 16 

3261LD Oud-Beijerland (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie over Spitsbergen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Voorwaarden en extra informatie

 

Uitleg moelijkheidsgraad van excursies

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Samenwerking: