Groepsreis 1-9 februari 2023

Overzicht:

2-2-2023, aankomst in Longyearbyen.

3-2-2023, 10:00 - 17:00  Sneeuwscootertocht naar Tempelfjorden   Optie 1

3-2-2023, 19:00 - 22:00 Camp Barentsz Optie 2

4-2-2023, 10:00 -12:00 Sightseeing tour  ( Zit voor iedereen in het pakket)

4-2-2023, 14:00 - 18:00 Huskysledetocht  Optie 4

5-2-2023, 09:00 - 12:30 Snowcat naar de ijsgrot. Optie 5

5-2-2023, 10:00 - 16:30 Huskytocht naar de grote ijsgrot. Optie 6

6-2-2023, 08:30 - 17:00  Sneeuwscootertocht naar Barentszburg  Optie 7

6-2-2023, 09:00 - 12:00 Bezoek een kolenmijn Optie 8

7-2-2023, 09:45 - 12:30 Wildlife foto hike  door Bjorndalen met redelijke kans op het spotten van poolvossen Optie 13

7-2-2023, 13:00 - 16:00 Bezoek een kolenmijn Optie 14

8-2-2023, vertrek richting huis.


Optie 1

Sneeuwscootertocht naar Tempelfjorden.

03-02-2023, 10:00 - 17:00

Bestuurder € 379,-  / Passasgier € 279,-

Breng je rijbewijs mee.

Inclusief:

 • Sneeuwscoorter, pak, helm, boots, handschoenen, balaclava en bril
 • Transfer vanaf het hotel en terug.
 • Warme lunch, warme drankjes en koekjes
 • Een ervaren lokale gids. (Spreekt Engels en Noors)

Om aan de voet van de gletsjer te komen moet het pakijs dik genoeg zijn. Als het ijs niet dik genoeg is zullen we de voet van de gletsjer niet kunnen bereiken. We passen dan de tocht iets aan zodat we niet over het pakijs rijden.

Vanuit Longyearbyen rijden we de vallei in genaamd adventdalen. Hier begint een paar uur durende adembenemende trip richting Templefjorden. 

De Arctische landschappen tijdens deze trip doen je keer op keer versteld staan.  Als we aangekomen zijn op ons eindpunt dan hebben we uitzicht over de Fjord en zien we in de verte de berg genaamd Templet. Dit is het Noorse woord voor Tempel.  De smaragd-Turquoise gloed die te zien is door de weerspiegeling van het licht maakt het een uitzicht om nooit te vergeten.

 

Je zal in de ochtend bij je accommodatie worden opgehaald waarna we naar het kantoor zullen gaan. Hier krijg je uitleg over wat je wel en vooral niet moet doen als je een sneeuwscooter bestuurt. Na de uitleg zullen we iedereen voorzien van een warm sneeuwscooter pak, helm, balaclava, wanten, boots en goggles. Als iedereen zijn pak aan heeft zullen we naar buiten gaan en volgt er een laatste praktische uitleg.  Als dit alles achter de rug is zullen we vertrekken. Onderweg zullen we een aantal keer stoppen om van het uitzicht te genieten en om de passagiers de kans te geven om te wisselen met de bestuurders. In de middag zullen we een mooie plek uitzoeken om te lunchen. Optie 2

Camp Barentsz, Noorderlicht avond

03-02-2023, 19:00 - 22:00

€ 149,- p.p.

Je wordt opgehaald met een busje vanaf je verblijf. Waarna je naar naar Camp Barentsz gaat. Hier zullen jullie bij haardvuur kunnen genieten van een rendieren stoof  en zullen de Engelstalige gidsen uitleggen hoe het noorderlicht ontstaat. Gedurende deze all-inclusive avond zullen we goed opletten of het noorderlicht zich laat zien. Camp Barentsz  ligt 10km buiten Longyearbyen dus we hebben geen last van lichtvervuiling Ondanks dat deze activiteit binnen is raden we je aan om je warm aan te kleden zodat we buiten naar het noorderlicht kunnen kijken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een replica van 't Behouden Huys te zien.
Optie 4

Husky sledetocht met kans op het noorderlicht

04-02-2023, 14:00 - 18:00

Prijs: € 199,-  p.p.

Inclusief:

 • Warm pak, boots, handschoenen.
 • Transfer vanaf het hotel en terug.
 • Warme drankjes en koekjes
 • Verzekering voor reddingsoperaties en zoektochten.
 • Een ervaren lokale gids. ( Spreekt Engels en Noors)

We zullen je met een busje ophalen vanaf je verblijf. Waarna we naar naar onze huskyfarm rijden. 

Hier krijg je uitleg over hoe je een slede bestuurt en wat de husky's van je verwachten. Indien gewenst kun je extra warme kleding en boots van ons lenen.

Als we klaar zijn voor vertrek maken we een geweldige tocht door het witte winterwonderland in Bolterdalen. We raden iedereen aan om een kleine rugzak mee te nemen voor je persoonlijke eigendommen.

Draag zelf al wol thermo ondergoed en warme lagen wintersportkleding!Optie 5

Snowcat naar een ijsgrot.

05-02-2023, 09:00 - 12:30

Prijs: € 125,-  p.p.

Nadat we alle deelnemers hebben opgehaald rijden we richting de Longyear gletsjer. Na ongeveer 40 minuten komen we aan bij de ingang van de ijsgrot. De weg er naartoe is nogal hobbelig en de motor van de snowcat valt niet onder één van de geruisloze, maar eenmaal aangekomen bij de grot begrijp je waarom je deze tocht hebt geboekt. Je krijgt van ons een helm met hoofdlamp en ijzers voor onder je schoenen te leen.  Als iedereen zijn uitrusting heeft aangetrokken gaan we één voor één met de lader naar beneden. Jaar in jaar uit stoomt in de zomer smeltwater door de grot de rivier in. Iedere winter vriest het vast en vormt het een geweldig mooi natuurverschijnsel. 

 

Na de rondleiding door de ijsgrot zullen we weer naar boven gaan. Daar zullen we met elkaar nog even een warme drank drinken en van het uitzicht op de gletsjer genieten. Daarna zullen we terugkeren naar het dorp en iedereen weer bij zijn accommodatie afzetten.

 

Deze excursie is niet geschikt voor mensen met rugklachten of die slecht ter been zijn of mensen die claustrofobisch zijn. Op bepaalde plekken in de grot kan het wat smal zijn of moet je op handen en voeten je weg vervolgen. 

 

We verwachten dat je warm gekleed bent en goede warme schoenen draagt.Optie 6

Husky sledetocht naar een grote ijsgrot.

05-02-2023, 10:00 - 16:30

Prijs: € 359,-  p.p.

Inclusief:

 • Warm pak, boots, handschoenen.
 • Transfer vanaf het hotel en terug.
 • Warme drankjes en koekjes
 • Verzekering voor reddingsoperaties en zoektochten.
 • Een ervaren lokale gids. ( Spreekt Engels en Noors)

We zullen je met een busje ophalen vanaf je verblijf. Waarna we naar naar onze huskyfarm rijden. Hier krijg je uitleg over hoe je een slede bestuurt en wat de huskys van je verwachten. Indien gewenst kun je extra warme kleding en boots van ons lenen. Als we klaar zijn voor vertrek maken we een geweldige tocht door het winter wonderland in Bolterdalen richting de ijsgrot.  Iedereen krijgt de mogelijkheid om als passagier mee te rijden en om de slede te besturen. Na een geweldige tocht komen we aan bij de ijsgrot. Hier delen we helmen en hoofdlampen uit en spikes voor onder je boots en gaan via de touwladder de grot in.  De gids zal u veilig naar binnen begeleiden. Binnen is het windstil en iets minder koud als buiten. Door de absolute stilte en de enorme blauwe/grijze ijstunnels heb je het idee dat je in een andere wereld terecht bent gekomen.  Na de rondleiding door de ijsgrotten gaan we weer naar boven waar we met elkaar de expeditie maaltijd zullen nuttigen. Na de lunch zullen we ons weer klaar maken voor de terugreis. We raden iedereen aan om een kleine rugzak mee te nemen voor je persoonlijke eigendomen.Optie 7

Sneeuwscootertocht naar Barentszburg

06-02-2023, 08:30 - 17:00

Bestuurder € 399,-  / Passasgier € 299,-

Breng je rijbewijs mee.

Inclusief:

 • Sneeuwscoorter, pak, helm, boots, handschoenen, balaclava en bril
 • Transfer vanaf het hotel en terug.
 • Warme lunch, warme drankjes en koekjes
 • Een ervaren lokale gids. ( Spreekt Engels en Noors)

Lijkt het jou interessant om eens een reis terug in de tijd te maken? Even ontsnappen aan alle drukte en stress om je heen. Op Spitsbergen kan dat! In het land waar de ijsbeer de koning is omringd door glinsterende gletsjers, witte vlaktes en de magie van het noorderlicht ligt het plaatsje Barentsburg. Afhankelijk van het seizoen heeft Barentsburg ongeveer 350 - 500 inwoners. In de jaren negentig woonden hier ongeveer 1500 Russische steenkolenmijn arbeiders. Sinds de prijs voor steenkool extreem is gedaald zijn de arbeiders hier vertrokken.  Neem een kijkje in het verleden van de Sovjet geschiedenis.  Als we zijn aangekomen in Barentsburg krijgen we hier een rondleiding waarna we op de terugweg een expeditie lunch krijgen. De naam Barentsburg werd in 1924, door de directie van de N.V. Nederlandsche Spitsbergen Compagnie (Nespico) uit Rotterdam, gegeven aan de Nederlandse mijnbouwnederzetting die voorheen simpelweg vernoemd werd naar het fjord waar het lag, Green Harbour. De nieuwe naam was een eerbetoon aan de Nederlandse navigator Willem Barentsz die in 1596 Spitsbergen ontdekte.  

 

Je zal in de ochtend bij je accommodatie worden opgehaald waarna we naar het kantoor zullen gaan. Hier krijg je uitleg over wat je wel en vooral niet moet doen als je een sneeuwscooter bestuurd. Na de uitleg zullen we iedereen voorzien van een warm sneeuwscooter pak, helm, balaclava, wanten, boots en goggles. Als iedereen zijn pak aan heeft zullen we naar buiten gaan en volgt er een laatste praktische uitleg.  Als dit alles achter de rug is zullen we vertrekken. Onderweg zullen we een aantal keer stoppen om van het uitzicht te genieten en om de passagiers de kans te geven om te wisselen met de bestuurders. Optie 8

Bezoek een kolenmijn

06-02-2023, 09:00 - 12:00

Prijs: € 109,-  p.p.

Zonder de kolenmijnen was Svalbard nu nog steeds onbewoond. De kolenmijnen hebben heel veel betekend voor het hedendaagse leven. Je kunt een bezoek brengen aan Kolenmijn nr.3, deze mijn werd in november 1996 gesloten. Je krijgt een rondleiding en gaat in de grote mijnschacht. Als je het leuk vind kun je zelf door een smalle schacht kruipen met alle attributen die een mijnwerker ook bij zich moest dragen en ervaren hoe zwaar dit werk is. Uiteraard gaat dit alles onder begeleiding van een gids. Tijdens deze tour wordt er nog even tijd gemaakt voor een bak koffie of thee met een lekker koekje. Deze tour duurt ongeveer 3 uur. Je wordt opgehaald vanaf je verblijf en aan het einde van de rondleiding weer terug gebracht.Optie 13

Wildlife foto safari

07-2-2023, 09:45 - 12:45

€ 179,- p.p.

Nadat je  met een busje bent opgehaald bij je accommodatie gaan we naar een plek waar poolvossen leven. De gids kent meerder plaatsen en kiest de meest gunstige.  Het gaat niet alleen om poolvossen. Er worden ook regelmatig rendieren, walrussen, zeehonden en arctische vogelsoorten gespot. Maar het hoofddoel is om de poolvossen te spotten in combinatie met een geweldig landschap. Draag warme kleding, boots, handschoenen en een muts. Het kan een koude dag worden.  Er is ongeveer 80% kans op het spotten van poolvossen. Er worden geen garanties gegeven.

 

Maximaal 8 plaatsen beschikbaar.Optie 14

Bezoek een kolenmijn

07-02-2023, 13:00 - 16:00

Prijs: € 109,-  p.p.

Zonder de kolenmijnen was Svalbard nu nog steeds onbewoond. De kolenmijnen hebben heel veel betekend voor het hedendaagse leven. Je kunt een bezoek brengen aan Kolenmijn nr.3, deze mijn werd in november 1996 gesloten. Je krijgt een rondleiding en gaat in de grote mijnschacht. Als je het leuk vind kun je zelf door een smalle schacht kruipen met alle attributen die een mijnwerker ook bij zich moest dragen en ervaren hoe zwaar dit werk is. Uiteraard gaat dit alles onder begeleiding van een gids. Tijdens deze tour wordt er nog even tijd gemaakt voor een bak koffie of thee met een lekker koekje. Deze tour duurt ongeveer 3 uur. Je wordt opgehaald vanaf je verblijf en aan het einde van de rondleiding weer terug gebracht.
Geef hier je boeking door

Bij annuleren/ of niet op komen dagen is er geen restitutie mogelijk op de geboekte excursies. Mocht een excursie door slechte weersomstandigheden niet door kunnen gaan dan krijg je je geld terug.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

 

Post adres:

Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

Bezoek adres: (Alleen op afspraak)

Edisonstraat 16 

3261LD Oud-Beijerland (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie over Spitsbergen kunnen geen rechten worden ontleend.