Optionele excursies

Groepsreis 1-8 Mei 2024


Boottocht naar Billefjorden. Indien mogelijk met bezoek aan Pyramiden

Duur: 11 uur

Moeilijkheidsgraad: 1/5 ( Toegankelijk voor iedereen)

Conditie:  NVT

Status:  Meest gekozen en gewaardeerd door onze eerdere gasten.

€ 309,- p.p.

Inclusief: Transfer en lunch

We zetten koers richting Billefjorden, dat vroeg in het seizoen vaak bedekt is met ijs. Terwijl de boot de ijsrand nadert, hebben we fantastische mogelijkheden om de prachtige Arctische fauna te ervaren en van dit landschap te genieten.

 

Als de ijsomstandigheden het toelaten, omvat de cruise ook het majestueus uitzicht op de Nordenskiöld-gletsjer. Houd je ogen open en zoek naar walvissen, zeehonden, walrussen en een overvloed aan vogels. En als we geluk hebben, maken een of twee ijsberen een “wandeling” op het ijs.

 

Ons Svalbardcruise-team is verheugd om Svalbard te delen op de manier die volgens ons het beste is - vanaf het water - en onze cruise-hosts kijken ernaar uit om te praten over de geschiedenis van Longyearbyen, gletsjers, dieren in het wild, en mogelijk ook om een of twee 'poolverhalen' te delen 

We kijken ernaar uit u aan boord te verwelkomen.

 

Koffie, thee, frisdranken, bier, wijn, wafels, snacks en souvenirs kunnen worden gekocht in de kiosk op de boot.Hike naar Foxfonna

Duur: 7 uur

Prijs: € 199,-  p.p.

Moeilijkheidsgraad: 3/5 ( Toegankelijk voor de meeste met een bovengemiddelde conditie)

Conditie: Je bent in bovengemiddelde conditie, en hebt geen rug / knie klachten.

Status:  Een mooie hike in een adembenemend landschap

Deze hike start op 800 meter boven zeeniveau

De reis naar Foxfonna begint hoog op de berg - onze meest unieke wandeling!

 

We halen alle deelnemers op en rijden via Adventdalen waar de gids vertelt over alle interessante dingen die we passeren naar het gebied waar Foxfonna ligt. Onderweg zijn er korte fotostops.

 

Foxfonna ligt bovenop Breinosa en in een fantastisch gletsjergebied.

Indien nodig gebruiken wij sneeuwschoenen. Onderweg maken we kleine stops om te genieten van de rust en stilte van de prachtige arctische natuur.  

 

Voor de lunch zoekt de gids een geschikte plek waar we in de natuur van onze lunch genieten. Bezoek een kolenmijn

Duur: 3 uur

Prijs: € 129,-  p.p.

Moeilijkheidsgraad: 2/5 ( Toegankelijk voor de meeste)

Conditie: Nvt, Je hoeft niet door schachten te kruipen maar voor degene die het leuk vinden is het mogelijk.

Status:  Vrij rustige excursie tussen alle uitdagingen. Gasten vonden deze excursie achteraf veel leuker dan ze hadden verwacht.

Zonder de kolenmijnen was Svalbard nu nog steeds onbewoond. De kolenmijnen hebben heel veel betekend voor het hedendaagse leven. Je kunt een bezoek brengen aan Kolenmijn nr.3, deze mijn werd in november 1996 gesloten. Je krijgt een rondleiding en gaat in de grote mijnschacht. Als je het leuk vind kun je zelf door een smalle schacht kruipen met alle attributen die een mijnwerker ook bij zich moest dragen en ervaren hoe zwaar dit werk is. Uiteraard gaat dit alles onder begeleiding van een gids. Tijdens deze tour wordt er nog even tijd gemaakt voor een bak koffie of thee met een lekker koekje. Deze tour duurt ongeveer 3 uur. Je wordt opgehaald vanaf je verblijf en aan het einde van de rondleiding weer terug gebracht.Husky sledetocht in Bolterdalen

Duur: 4 uur

Prijs: € 249,-  p.p.

Moeilijkheidsgraad: 3/5 ( Toegankelijk voor de degene die nog nooit hebben gereden op een husky slede)

Conditie: Je bent in gemiddelde conditie, en hebt geen rug / knie klachten. 

Status:  Vaak gekozen!

Inclusief:

  • Warm pak, boots, handschoenen.
  • Transfer vanaf het hotel en terug.
  • Warme drankjes en koekjes
  • Verzekering voor reddingsoperaties en zoektochten.
  • Een ervaren lokale gids. ( Spreekt Engels en Noors)

We zullen je met een busje ophalen vanaf je verblijf. Waarna we naar naar onze huskyfarm rijden. 

Hier krijg je uitleg over hoe je een slede bestuurt en wat de husky's van je verwachten. Indien gewenst kun je extra warme kleding en boots van ons lenen.

Als we klaar zijn voor vertrek maken we een geweldige tocht door het witte winterwonderland in Bolterdalen. We raden iedereen aan om een kleine rugzak mee te nemen voor je persoonlijke eigendommen.

Draag zelf al wol thermo ondergoed en warme lagen wintersportkleding!Sneeuwscootertocht naar de oostkust.

Duur: 10 uur

Bestuurder € 569,-  / Passasgier € 399,-

Breng je rijbewijs mee.

Moeilijkheidsgraad: 3/5 ( Toegankelijk voor degene die nog nooit hebben gereden op een sneeuwscooter)

Conditie: Je bent in gemiddelde conditie en je hebt geen rugklachten. Let op, dit is een lange dagtocht. 

Status:  Meest gekozen en gewaardeerd door onze eerdere gasten.

Inclusief:

  • Sneeuwscooter, pak, helm, boots, handschoenen, balaclava en bril
  • Transfer vanaf het hotel en terug.
  • Warme lunch, warme drankjes en koekjes
  • Een ervaren lokale gids. (Spreekt Engels en Noors)

Deze sneeuwscooter excursie naar de Oostkust van Spitsbergen is er één die je absoluut niet mag missen. Naast het geweldige landschap dat we onderweg zullen zien, heb je ook nog eens de meeste kans om ijsberen in het wild te spotten. ( Let op 10 - 15% kans)

 

De meeste ijsberen op Spitsbergen leven namelijk aan de Oostkust. De reis per sneeuwscooter er naartoe is een beleving op zich.  Ook al zou je deze dag geen ijsberen zien dan maak je een tocht die je nooit meer zult vergeten. De adembenemende landschappen zijn niet te beschrijven.  

 

Je zal in de ochtend bij je accommodatie worden opgehaald waarna we naar het kantoor zullen gaan. Hier krijg je uitleg over wat je wel en vooral niet moet doen als je een sneeuwscooter bestuurd. Na de uitleg zullen we iedereen voorzien van een warm sneeuwscooter pak, helm, balaclava, wanten, boots en goggles. Als iedereen zijn pak aan heeft zullen we naar buiten gaan en volgt er een laatste praktische uitleg.  Als dit alles achter de rug is zullen we vertrekken. Onderweg zullen we een aantal keer stoppen om van het uitzicht te genieten en om de passagiers de kans te geven om te wisselen met de bestuurders. In de middag zullen we een mooie plek uitzoeken om te lunchen. Snowcat naar een ijsgrot in de Longyear gletsjer.

Duur: 3 uur

Prijs: € 149,-  p.p.

Moeilijkheidsgraad: 2/5 ( Toegankelijk voor de meeste)

Conditie: Je bent in gemiddelde conditie, en hebt geen rug / knie klachten  of last van Claustrofobie. 

Status:  Vrij rustige excursie tussen tussen alle uitdagingen.

Nadat we alle deelnemers hebben opgehaald rijden we richting de Longyear gletsjer. Na ongeveer 40 minuten komen we aan bij de ingang van de ijsgrot. De weg er naartoe is nogal hobbelig en de motor van de snowcat valt niet onder één van de geruisloze, maar eenmaal aangekomen bij de grot begrijp je waarom je deze tocht hebt geboekt. Je krijgt van ons een helm met hoofdlamp en ijzers voor onder je schoenen te leen.  Als iedereen zijn uitrusting heeft aangetrokken gaan we één voor één met de lader naar beneden. Jaar in jaar uit stoomt in de zomer smeltwater door de grot de rivier in. Iedere winter vriest het vast en vormt het een geweldig mooi natuurverschijnsel. 

 

Na de rondleiding door de ijsgrot zullen we weer naar boven gaan. Daar zullen we met elkaar nog even een warme drank drinken en van het uitzicht op de gletsjer genieten. Daarna zullen we terugkeren naar het dorp en iedereen weer bij zijn accommodatie afzetten.

 

Deze excursie is niet geschikt voor mensen met rugklachten of die slecht ter been zijn of mensen die claustrofobisch zijn. Op bepaalde plekken in de grot kan het wat smal zijn of moet je op handen en voeten je weg vervolgen. 

 

We verwachten dat je warm gekleed bent en goede warme schoenen draagt.Wildlife foto hike in Bjorndalen

Duur: 4 uur

€ 249,- p.p.

Moeilijkheidsgraad: 2/5 ( Toegankelijk voor de meeste)

Conditie: Je bent in gemiddelde conditie, en hebt geen rug / knie klachten.

Status:  Meest gekozen en gewaardeerd door onze eerdere gasten.

Nadat je  met een busje bent opgehaald bij je accommodatie gaan we naar een plek waar poolvossen leven. De gids kent meerder plaatsen en kiest de meest gunstige.  Het gaat niet alleen om poolvossen. Er worden ook regelmatig rendieren, walrussen, zeehonden en arctische vogelsoorten gespot. Maar het hoofddoel is om de poolvossen te spotten in combinatie met een geweldig landschap. Draag warme kleding, boots, handschoenen en een muts. Het kan een koude dag worden.  Er is ongeveer 70% kans op het spotten van poolvossen. Er worden geen garanties gegeven. Mochten we geen poolvossen vinden dan hebben we een hike gemaakt door een prachtige omgeving.

 

Maximaal 8 plaatsen beschikbaar.Boottocht naar Ny-Alesund en 79 graden noord

€ 649,- p.p.

Ga mee op deze lange dagtocht per boot, dit is een zeer snelle jacht  naar het meest noordelijk gelegen dorpje ter wereld. In dit plaatsje wonen voornamelijk natuurwetenschappers. Aangekomen in Ny-ålesund krijgen jullie een rondleiding door het dorpje. De gids zal jullie alles vertellen over de historie. In de boot wordt een warme lunch geserveerd. Op de terugweg varen we naar Kings Bay, op 79 graden noord. Hier zullen we toasten om vervolgens onze terugreis te starten.

 

In de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel en in de avond worden jullie weer terug gebracht.Boottocht naar Barentszburg en de Esmark gletsjer

€310,- p.p.

Boottocht naar Barentszburg en Esmark gletsjer.

Wanneer we vertrekken vanaf Longyearbyen naar Barentszburg komen we onderweg langs de Emarkbreen (De Esmark gletsjer) Als we bij de gletsjer zijn aangekomen zullen we de barbecue aansteken om onze warme lunch op te bereiden. Na de lunch vervolgt onze tocht naar het Russische mijnbouwdorp Barentszburg.

 

Als we aankomen bij de aanmeerplaats van Barentszburg zullen we ons klaar maken voor een rondleiding door dit bijzonder dorp. 

Hier worden we verwelkomt door een Russisch gids die ons zal rondleiden door Barentszburg.  De gids zal in het Engels uitleggen hoe het er hier aan toe gaat in het dagelijkse leven.  Na de rondleiding krijg je nog even de tijd om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen. 

 

Op de terugweg varen we langs Colesbukta. Dit is een fotogeniek gedeelte met oude verlaten gebouwen. Je zult verstelt staan van de velen vogels die we langs de kliffen zullen zien. 

 

Koffie, thee, frisdranken, bier, wijn, wafels, snacks en souvenirs kunnen worden gekocht in de kiosk op de boot.Bezoek de bierbrouwerij voor een proeverij

Duur: 90 min

Exclusief transfer!

Prijs: € 65,- p.p.

Bezoek de meest noordelijk gelegen brouwerij en doe mee aan een proeverij. Je krijg 5 verschillende bieren te proeven en daarbij de uitleg.

 Geef hier door wat je graag zou willen doen.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

 

Post adres:

Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

Bezoek adres: (Alleen op afspraak)

Edisonstraat 16 

3261LD Oud-Beijerland (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie over Spitsbergen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Voorwaarden en extra informatie

 

Uitleg moelijkheidsgraad van excursies

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Samenwerking: