Optionele excursies

Groepsreis 10 - 18 oktober 2023


Boottocht naar Pyramiden en de Nordenskiold gletsjer

Duur: 11 uur

€ 267,- p.p.

Inclusief: Transfer en lunch

Toen in 1998 de kolenmijnbouw stopte in Pyramiden werd het langzaamaan een verlaten dorp. De inwoners gingen terug naar het vasteland of besloten in Longyearbyen te gaan wonen. Door de lage tempraturen krijgen bacteriën hier weinig kans en daardoor zijn vrijwel alle gebouwen nog intact. Voordat we Pyramiden bereiken passeren we nauwe kliffen waar we veel vogels kunnen spotten. Ook zullen we nog naar de Nordenskiöldbreen (gletsjer) varen waar u een geweldig uitzicht heeft over de enorme ijsmassa. Terwijl u van het uitzicht kunt genieten gaat de staf de lunch voorbereiden op de barbecue. Zodra wij zijn verankerd op Pyramiden neemt de gids u mee voor een rondleiding door de spookstad. De bemanning zal waken over uw veiligheid en opletten dat er geen ijsberen in de buurt zijn.  Na de rondleiding zullen we langzaam aan weer terugvaren richting Longyearbyen.

 

Koffie, thee, frisdranken, bier, wijn, wafels, snacks en souvenirs kunnen worden gekocht in de kiosk op de boot.Wildlife foto safari

€ 179,- p.p.

Duur: 4 uur

Inclusief: Transfer en warme drank

Nadat je  met een busje bent opgehaald bij je accommodatie gaan we naar een plek waar poolvossen leven. De gids kent meerder plaatsen en kiest de meest gunstige.  Het gaat niet alleen om poolvossen. Er worden ook regelmatig rendieren, walrussen, zeehonden en arctische vogelsoorten gespot. Maar het hoofddoel is om de poolvossen te spotten in combinatie met een geweldig landschap. Draag warme kleding, boots, handschoenen en een muts. Het kan een koude dag worden.  Er is ongeveer 70% kans op het spotten van poolvossen. Er worden geen garanties gegeven.

 Zeevissen op Kabeljauw

€149,- p.p.

Duur: 4 uur

Inclusief: Transfer en warme drank

Ga met ons mee op zeevisreis in het Noordpoolgebied. Nu is het jouw beurt om kabeljauw uit de Noordelijke IJszee te vissen en te eten!

De kabeljauw is aangekomen in Spitsbergen! De laatste jaren is de Isfjord bij Longyearbyen in de nazomer en herfst rijkelijk gevuld met grote kabeljauw. Nu is het jouw beurt om op kabeljauw te vissen in het Noordpoolgebied. Ons visgebied ligt in de buurt van Longyearbyen en de boten die we gebruiken zijn stabiele poolcirkelboten ( rib boten). U kunt al het benodigde materiaal lenen, inclusief zeehengels en wetsuits.

 Bezoek een kolenmijn

Prijs: € 109,-  p.p.

Duur: 3 uur

Inclusief: Transfer

Zonder de kolenmijnen was Svalbard nu nog steeds onbewoond. De kolenmijnen hebben heel veel betekend voor het hedendaagse leven. Je kunt een bezoek brengen aan Kolenmijn nr.3, deze mijn werd in november 1996 gesloten. Je krijgt een rondleiding en gaat in de grote mijnschacht. Als je het leuk vind kun je zelf door een smalle schacht kruipen met alle attributen die een mijnwerker ook bij zich moest dragen en ervaren hoe zwaar dit werk is. Uiteraard gaat dit alles onder begeleiding van een gids. Tijdens deze tour wordt er nog even tijd gemaakt voor een bak koffie of thee met een lekker koekje. Deze tour duurt ongeveer 3 uur. Je wordt opgehaald vanaf je verblijf en aan het einde van de rondleiding weer terug gebracht.Hike naar Trollsteinen over de Lars gletsjer

Prijs: € 189,-  p.p.

Duur: 7 uur

Inclusief: Transfer en lunch

Longyearbyen heeft geweldige wandelmogelijkheden naar de top. Karakteristiek en torenhoog, Trollsteinen ligt op 850 meter boven de zeespiegel. De tocht begint met een wandeling in een spannend morenenlandschap, voordat we Lars gletsjer van Longyearbreen oversteken richting de voet van de berg. Op de bergkam en de top zelf is het uitzicht fantastisch. Onderweg houden we een lunchpauze.

Als er sneeuw ligt, gebruiken we sneeuwschoenen. Deze hike is alleen toegankelijk voor personen die goed ter been zijn met een bovengemiddelde conditie.

 Hike naar de top van de Platafjellet

€ 109,- p.p.

Duur: 3 uur

Inclusief: Transfer en warme drank

Wil je een kortere hike, dan is Platåfjellet een prima alternatief. De tour begint bij het kabelbaancentrum van Longyearbyen, waar de klim naar Platåfjellet begint. De wandeling naar boven is een beetje steil, maar bovenaan is de wandeling de moeite waard. Een prachtig uitzicht over Longyearbyen en de omgeving wacht op u. Deze tocht is aan te raden voor degene die goed ter been zijn met een iets betere conditie dan gemiddeld.

 Quad safari

Bestuurder € 204,-  p.p. ( Passagier € 165,-)

Rijbewijs verplicht voor bestuurders

Inclusief: Transfer en warme drank

We beginnen de tour in Adventdalen en rijden richting de oude airport. Hierna vervolgt de tocht door Endalen en rijden we naar de berg waar de enige werkende kolenmijn van Longyearbyen te vinden is. Namelijk Mine no.7. We stoppen hier voor een fantastisch uitzicht over de vallei. Op de terugweg rijden we langs een huskyfarm om husky's te knuffelen en drinken we een bak koffie of thee. 

 

Wat is inclusief:

Gids (Engelstalig)

Quad en brandstof.

Pak, helm , boots,  bril, 

Warme drank en koekjes

Transport van en naar je hotel.Boottocht naar Barentszburg en de Esmark gletsjer

€267,- p.p.

Duur: 11 uur

Inclusief: Transfer en lunch

Boottocht naar Barentszburg en Esmark gletsjer.

Wanneer we vertrekken vanaf Longyearbyen naar Barentszburg komen we onderweg langs de Emarkbreen (De Esmark gletsjer) Als we bij de gletsjer zijn aangekomen zullen we de barbecue aansteken om onze warme lunch op te bereiden. Na de lunch vervolgt onze tocht naar het Russische mijnbouwdorp Barentszburg.

 

Als we aankomen bij de aanmeerplaats van Barentszburg zullen we ons klaar maken voor een rondleiding door dit bijzonder dorp. 

Hier worden we verwelkomt door een Russisch gids die ons zal rondleiden door Barentszburg.  De gids zal in het Engels uitleggen hoe het er hier aan toe gaat in het dagelijkse leven.  Na de rondleiding krijg je nog even de tijd om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen. 

 

Op de terugweg varen we langs Colesbukta. Dit is een fotogeniek gedeelte met oude verlaten gebouwen. Je zult verstelt staan van de velen vogels die we langs de kliffen zullen zien. 

 

Koffie, thee, frisdranken, bier, wijn, wafels, snacks en souvenirs kunnen worden gekocht in de kiosk op de boot.Huskytocht op wielen (Karten)

€ 169,- p.p.

Duur: 4 uur

Inclusief: Transfer en warme drank

lijkt het jou wat om je mee te laten nemen door onze dappere viervoeters? Zij zijn vandaag de motor van jou kart. Nadat we alle deelnemers hebben opgehaald rijden we richting de huskyfarm. Hier krijg je te horen wat er van je wordt verwacht.

Elke kart heeft 1 bestuurder en 1 of 2 passagiers. Onderweg krijg je de kans om te wisselen. We maken een mooie tocht langs de kustlijn van Longyearbyen. Als we een aantal kilometers hebben gereden stoppen we kort om even om de honden te laten drinken. Na deze stop rijden we weer terug naar de huskyfarm en hebben we even tijd om afscheid te nemen van onze trouwe viervoeters.Huskytocht in een kar

€ 145,- p.p.

Duur: 3 uur

Inclusief: Transfer en warme drank

Geniet van het prachtige kustlandschap terwijl de gids de grote wagen bestuurt, getrokken door sterke sledehonden, over het pad ten westen van Longyearbyen.

 

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het startpunt gereden, niet ver van Svalbard Airport Longyear, waar de honden reikhalzend op u wachten. Als je wilt, kun je de gids helpen om de 12 - 14 honden die vandaag de tocht zullen leiden, in te spannen en veilig vast te maken aan de lijn die wordt gebruikt om de wagen te trekken. Het geblaf en gehuil lijkt misschien wat chaotisch, maar plotseling verandert alles. In een oogwenk, als de honden beginnen te rennen, worden ze helemaal stil. Volledig gefocust op de taak die voorhanden is, trekken de honden de wagen vooruit, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van het fantastische landschap rond de kust van de Noordelijke IJszee richting Bjørndalen, de berenvallei.

 Camp Barentsz, Noorderlicht avond

€ 149,- p.p.

Duur: 3 uur

Inclusief: Transfer, dinner en drinken

Je wordt opgehaald met een busje vanaf je verblijf. Waarna je naar naar Camp Barentsz gaat. Hier zullen jullie bij haardvuur kunnen genieten van een rendieren stoof  en zullen de Engelstalige gidsen uitleggen hoe het noorderlicht ontstaat. Gedurende deze all-inclusive avond zullen we goed opletten of het noorderlicht zich laat zien. Camp Barentsz  ligt 10km buiten Longyearbyen dus we hebben geen last van lichtvervuiling Ondanks dat deze activiteit binnen is raden we je aan om je warm aan te kleden zodat we buiten naar het noorderlicht kunnen kijken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een replica van 't Behouden Huys te zien.E-Speedboottocht door de Isfjord

€ 296,- p.p.

Duur: 4 uur

Inclusief: Transfer en wat eten en drinken

Bereid je voor op een spannende tocht door de Arctische wildernis. Uw gids bepaalt de beste route voor de dag, afhankelijk van de weersomstandigheden. Hoe dan ook, u kunt zich verheugen op een spectaculair avontuur. Elke dag op Svalbard heeft unieke ervaringen te bieden. Magische natuur wacht op de fjord, en als we geluk hebben, kunnen we wat dieren in het wild tegenkomen en een majestueus gletsjerfront bezoeken. Tijdens de tour heb je een 360 graden uitzicht over een eindeloos aantal bergen. Spitsbergen is de enige plek ter wereld met zo'n diversiteit aan geologische tijdperken die in steen bewaard zijn gebleven. Hier is het belangrijk om een camera bij de hand te hebben! In baaien, voor gletsjers of als we wild tegenkomen, gebruiken we alleen de elektromotor. Dit geeft ons een volledig stille voortstuwing.

 Hike. In de voetsporen van een pelsjager.

€ 79,- p.p.

Duur: 3 uur

Inclusief: Transfer en warme drank

We beginnen de tour in Adventdalen (Adventvallei) en gaan te voet verder de wildernis in. Je gids vertelt je over Spitsbergen en de geschiedenis van de vallenzetters en jagers terwijl je wegdwaalt van de bewoonde wereld. Je krijgt ook een inleiding tot enkele van de technieken die werden gebruikt om op de belangrijkste pelsdieren te jagen - poolvossen en ijsberen. Het jachtseizoen begon in de late herfst en de vallen moesten de hele winter worden gecontroleerd. Terwijl we door de Arctische toendra dwalen, is het gemakkelijk om dit leven beter te begrijpen en te waarderen hoe het was om in dit seizoen zo ver naar het noorden te leven.

Om de tour compleet te maken, zullen we genieten van moderne gemakken die de vallenzetters misschien hebben gemist - met warme chocolademelk en marshmallows rond het vuur.

 

Als de tour in het donker plaatsvindt, worden de deelnemers uitgerust met hoofdlampen.Bezoek de bierbrouwerij voor een proeverij

Duur: 90 min

Exclusief transfer!

€ 65,- p.p.

Bezoek de meest noordelijk gelegen brouwerij en doe mee aan een proeverij. Je krijg 5 verschillende bieren te proeven en daarbij de uitleg.

 Dinner Cruise op hybride catamaran

€ 189,- p.p.

Duur: 3 uur

Inclusief: Transfer en dinner ( drankjes voor eigen rekening)

Zonsondergang en stil varen

Na een lange zomer waarin de middernachtzon 24 uur per dag schijnt, begint eind augustus de zon onder te gaan. De zon zakt elke dag verder en verder onder de horizon, wat zorgt voor een magisch kleurenspel. Tijdens deze avondtour varen we uit op Isfjorden en varen we langs de oneindige berglandschappen. Naast heerlijk dineren in een majestueuze omgeving, is de kans groot dat je wat wildlife spot. Met een beetje geluk zien we misschien een walvis of twee - en met wat extra geluk witsnuitdolfijnen!

 

 

U reist met de hybride elektrische catamaran MS Bard. De motor en propellers zijn speciaal ontworpen om geluid en trillingen te minimaliseren. Dit brengt je niet alleen dichter bij de natuur; Wat nog belangrijker is, is dat de omringende natuur minder wordt verstoord door onze aanwezigheid.E-bike tour in de omgeving van Longyearbyen

€ 109,- p.p.

Duur: 3 uur

Inclusief: Transfer en warme drank

Combineer comfort en efficiëntie met elektrische fietsen, zodat u een scala aan bezienswaardigheden van Longyearbyen kunt zien terwijl u dicht bij de natuur komt. Misschien moet je onderweg even stoppen voor een Svalbard-rendier of poolvos?

Elektrische fietsen zijn het perfecte vervoermiddel op de verharde en onverharde wegen rond Longyearbyen.

 

Heb je ooit het gevoel gehad dat je superkrachten had? De gedachte kan wel eens opkomen, want elke druk op het pedaal geeft je een extra sprong vooruit. Een rondrit door Longyearbyen geeft u een goede kennismaking met de stad, voordat de tocht verder gaat richting Burmaveien en vervolgens richting Point in het westen. In dit gebied hebben een aantal lokale bewoners hutten en in de zomer komen veel zeevogels en watervogels hier op zoek naar voedsel. Tegen de herfst hebben deze trekvogels het eiland verlaten, maar het gebied is populair bij zowel Svalbard-rendieren als poolvossen.

 

 

 

 Geef hier je boeking door

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ontdek Spitsbergen

Mail:  bjorn@ontdekspitsbergen.nl

Tel:    +31 (0) 640 768 791

WhatsApp:  +31 (0) 640 768 791

 

Post adres:

Kalesland 32

3274CH Heinenoord (The Netherlands) 

 

Bezoek adres: (Alleen op afspraak)

Edisonstraat 16 

3261LD Oud-Beijerland (The Netherlands) 

 

KvK nummer : 74210750 

Disclaimer

Aan de door ons verstrekte informatie over Spitsbergen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Voorwaarden en extra informatie

 

Uitleg moelijkheidsgraad van excursies

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Samenwerking: